Jugendfest 2019:

Arrangørene tar grep for å hindre gjentakelse av fjorårets køkaos

Det opplyser daglig leder i Momentium, Ronny Stokke.

Fjorårets festival: I 20-tiden fredagen meldte flere tipsere om lange køer utenfor festivalområdet. I år håper Momentium å unngå at det samme skjer igjen.  Foto: Arkivfoto

Daglig leder i Momentium, Ronny Stokke opplyser at det er tatt flere konkrete grep for å effektivisere inngang til festivalen. Arkivfoto.  Foto: Marius Simensen

Kultur

Han sier at det blir gjort flere grep for å gjøre inngang til Jugendfest mer effektiv.

– Vi har brukt mye tid og ressurser på planlegging for at ikke det som skjedde i fjor skal skje i år, sier han. I fjor under Jugendfest ble det fredagen i 20-tiden meldt om enorme køer som strakte seg langs hele kortsiden og langsiden av stadion og videre mot Sparebanken Møre arena. Flere valgte også å gå hjem da de ikke rakk inn på festivalområdet i tide til den artisten de ville se.


Se bildeserie i karusellen:

Enkelte skal ha dratt hjem på grunn av lange køer

Vi fulgte fredagen på Jugendfest.


Men i år skal dette gå mer effektivt, skal vi tro Stokke.

– Vi har flere sluser inn, større bemanning, flere scanningspunkter, for å nevne noe. I tillegg vil vi oppfordre så mange som mulig til å besøke oss på stands på Storsenteret i byen og på Moa mellom mandag og torsdag neste uke. Da kan du møte opp med billetten og få bånd før festivalen. Alt du da trenger å gjøre for å få tilgang til festivalområdet er å gå gjennom sikkerhetskontrollen, sier Stokke, som mener det vil spare en del tid dersom man sparer ti sekunder på validering av billett og utdeling av bånd, per person dersom dette gjelder x antall personer.


Momentium gjør om på flere av festivalene sine

Momentium gjør flere grep foran neste års festivalsesong.


Jevnt fordelt

Stokke innrømmer at de fikk seg en støkk da køproblemene utartet i fjor og forteller at det er grunnen til at de har tatt grep i år.

Han tror imidlertid publikumsstrømmen vil være jevnere fordelt i år. Det ser i alle fall slik ut fra billettsalget.

– I fjor ga nok a-ha og Sigrid en litt ekstra trøkk fredagen. I år er omtrent 90 prosent av solgte billetter todagerspass. Det er spesielt for året i år og tyder på at det vil bli en jevnere fordeling. Stokke opplyser at billettsalget i fjor tilsa overvekt av folk fredag sammenlignet med lørdag.

Nå oppfordrer han folk til å møte opp på standene til Momentium for å få alt klart i god tid til festivalen.

– Kom innom og få ordnet inngangsbånd, slå av en hyggelig prat og hør på musikken, sier han.