Friko og «Dei ville svanene» til Oslo

Til Oslo: Hver onsdag i sommer har "Dei ville svanene" blitt fremført på Sunnmøre museum. Nå står Oslo for tur, under festivalen Virvar.   Foto: Marius Simensen

Kultur

Gruppa Friko består av Fride Snipsøyr Holøs, Fride Nøstdahl Hjelle og Kornelia Melsæter. Tidligere i år skrev de om og aktualiserte H.C Andersen klassikeren «Dei ville svanene». I sommer har de hatt forestillinger hver onsdag ved Sunnmøre museum, og publikum har fått se en musikalsk vri på fortellingen.


Kultur:

«De ville svanene» med en ny vri

Det er prinsessa som er helten i Frikos versjon av «De ville svanene».


–Det er veldig kjekt når vi ser at publikum er fornøyd så det kunne vært spennende å prøve å spille det andre plasser også etter hvert og kanskje få spredd det, sa Melsæter tidligere i sommer. Og nå tar de altså med seg forestillinga til Virvar, som er en teaterfestival for barn, 17.–18. august på Salt i Oslo.