Får ros for rolle på Riksscenen

Musikalartisten Tone Oline Knivsflå fra Geiranger får fine ord for sin rolle som hore i musikalen «Dogfight» på Riksscenen i Oslo.

DOGFIGHT: Musikalen «Dogfight» følger en gjeng med marinesoldater den siste kvelden før de reiser til Vietnam. I midten danser Tone Oline Knivsflå med Endre Skattum.  

SUNNMØRING: 23 år gamle Tone Oline Knivsflå fra Geiranger er godt i gang med frilanstilværelsen som musikkteater-artist.  

Kultur

«Dogfight» er en amerikansk musikal av Benj Pasek, Justin Paul og Peter Duchan. Året er 1963, og handler omen gjeng med marinesoldater på vei til Vietnam.

Nå skal de feire sin siste natt på amerikansk jord med å arrangere en såkalt «dogfight», et veddemål der den som tar den styggeste jenta på fest vinner premiepengene. Uten at jentene skal skjønne hvorfor de er med.

En sann historie

– Selve dogfight´en er faktisk en tradisjon, og handlingen er basert på en sann historie. Min karakter er veldig klar over hva hun er med på. Marcy er prostituert og blir med for å tjene penger, og soldaten som hyrer henne jukser. De skal vinne, koste hva det koste vil, forteller Knivsflå, som fikk rollen etter å ha vært med på en konsert i Oslo arrangert av Renate Stridh, regissøren på «Dogfight».

– De vinner, men Marcys «kavaler» er tøff mot henne og nekter å la henne få sin del av premiepotten. Dermed blir Marcy rasende og forteller hovedrollekarakteren Rose hele historien om hva hun og de andre damene her har vært med på. Med det slutter første akt.


TIMING: Tone Oline Knivsflå har perfekt komisk timing, og gjør en mesterlig rolle som prostituerte Marcy, mener Broadway News´anmelder. Her med Endre Skattum.  Foto: Riksscenen

Anmelderen fra Broadway News er svært positiv til oppsetningen, som aldri tidligere er blitt satt opp i Skandinavia. En av dem han trekker spesielt i fram er Tone Oline Knivsflå.

Hennes fram stilling av den frekke, tannløse horen Marcy er eksepsjonelt god, mener han. Hun har perfekt komisk timing, men uten å gå over streken, som denne nokså sørgelige karakteren som er med for å tjene penger. Og han mener hennes tolkning av tittellåten «Dogfight» er ett av høydepunktene i første akt.

_ Veldig stas, å få god omtale på en nettside som Broadway News betyr mye, sier Knivsflå.

Aktiv på Sunnmøre

3-åringen fra Geiranger gikk dramalinja i Fagerlia før hun ble tatt opp på den toårige musikkteaterlinja på Bårdar-akademiet, der hun også tok påbygningsåret Internasjonal Musikkteater.

– På audition til Bårdar sa jeg klart ifra at jeg ikke kunne danse, men at jeg hadde tatt sangtimer siden ungdomsskolen. I dag er jeg glad jeg har dramalinja, sier Knivsflå, som nå jobber som frilanser i Oslo.

Blant annet har hun vært med på ulike Bikube-kvelder på Det Norske Teatret, og på urframføringen av musikalen «Oslo – en kjærlighetshistorie» der hun spilte en bablete sunnmøring nyankommet hovedstaden.

– Og så har jeg gjort mye på somrene hjemme på Sunnmøre, både gjennom Den kulturelle spaserstokken og med egne konserter, forteller Knivsflå.