Utstillingsåpning:

Innfører hemmelige sikkerhetstiltak

De er så kostbare, spesielle og skjøre, arbeidene til jugendstilkunstneren Gustav Gaudernack, at Jugendstilsenteret og Kube innfører hemmelige sikkerhetstiltak til utstillingen som åpner fredag.

Lånt ut fra slottet: Dette er Dronning Mauds te-sett, lånt ut fra Det Kongelige Slott. Te-settet blir en sjelden gang brukt selv i dag, forteller kurator Tove Lande.   Foto: Marius Simensen

Kultur

– Vi kan jo ikke si hva sikkerhetstiltakene er, da er halve vitsen borte, ler kurator Tove Lande. De siste dagene har hun nærmest dirret av spenning og entusiasme, for endelig, altså endelig, skal Kunstmuseet Kube og Jugendstilsenteret få vise fram arbeidene til en av de aller fremste jugendstilkunstnerne som har levd. Det er såpass. Virkelig. Og du har ikke hørt om ham, tenker du? Det er i så fall ikke overraskende, men heller det man kan kalle en liten, kollektiv kulturskam.