Liv og røre i Jazzsirkelen

Jazzsirkelen i Ålesund stiller med et fyldig høstprogram, med opptil tre konserter i måneden.

PIANOJAZZ: Lørdag 14. september blir det konsert med Oddbjørn Blindheim Kvartett i Jazzsirkelen. Her får du høre komposisjoner av sentrale pianister på 50- og 60-tallet, som Thelonious Monk, Bud Powell og Horace Silver.   Foto: Arne ravnaas

Kultur

Førstkommende lørdag blir det storbesøk med pianisten og arrangøren Oddbjørn Blindheim, opprinnelig fra Vigra, bosatt i Fosnavåg, nå pensjonert som tannlege. Han stiller med et sterkt lag musikere fra distriktet, Frode Grønmyhr, Svein Hunes og Micah Dale. På konserten på Quality Hotel Ålesund vil kvartetten presentere sentrale jazzpianister fra 1950- og 60-tallet.

Jazz, funk og rock

Lørdag 21. september kommer Per Mathisen, Ulf Wakenius og Gary Husband, tre virtuose utøvere som serverer en blanding av jazz, funk og rock.

28. september kommer Molde Jazzensemble til Ålesund. Gruppa består av Trond Auna, Ketil benås, Kjell Nyland, Espen Krumpolc, Erik Jenset og Dag Gunnar Wikelan.

Lørdag 2. november er det klart for bandet BRiiF, med lokale musikere fra Ålesund, Haram og Vestnes. Med Karina Sundby, Sven-Bernt Ellingsæter, Bendik Valderhaug, Ivar Holsvik, Kjetil Hjelle og Bjørn A. Skjelten.

Sigøynerjazz

Hot Club de Norwege er fortsatt ett av landets mest populære live band. Bandet har samarbeidet med store navn som Stephanie Grappelli, Jimmy Rosenberg og Nigel Kennedy. Jon Larsen, Finn Hauge, Per Frydenlund og Svein Aarbostad spiller i Ålesund lørdag 9. november.

Allerede lørdagen etter blir det konsert med Sula Jazzkompani. Det to år gamle bandet består av Torgeir Havnegjerde, Anita Malmedal, Ole A. Andersen, Jens Petter Strøen, Bendik V. Havnegjerde, Øyvind Arne Gjendem og Bjørn Fiskestrand, og kommer fra Sula, Sykkylven og Ålesund.

19. oktober skal Møre Swingband på scenen, med Kurt Sagen, Einar Longva, Sven Bernt Ellingseter, Carlos Alberici og Sveinumg Utgård.

Unge stemmer

Lørdag 30. november slipper de unge og talentfulle til i jazzsirkelen. Utøverne i kvartetten Sølvfat går andreåret på musikklinja ved Fagerlia vgs. De spiller i utgangspunktet moderne jazz, men tar også noen turer innom de tradisjonelle klassikerne.

Musikerne publikum får oppleve denne kvelden heter David Sewerin, Even Riksheim, Eirik Pedersen og Erlend Juliebø.

Julejazz

Så, 14. desember, kommer Amerikalinjen bestående av Tor Bye Holm, Kjell Gunnar Hoff, Roy Helvin og Stue Janson. Låtvalget plukker de fra tenorsaksofonistene Hank Mobley og Dexter Gordon.

Selveste julejazzen blir søndag 29. desember, femte juledag, med fire band fra to scener.