Bli med på feiringa av Rundskue søndag

Utsiktstårn: Rundskue er et kjært turmål. Dette bildet er fra til topps-turen med Sunnmørsposten i 2014.   Foto: Hanna Relling Berg

Utsiktstårnet: Søndag blir det ny samling ved Rundskuetårnet. Bildet er fra til topps-turen med Sunnmørsposten i 2014   Foto: Hanna Relling Berg

Kultur

Sunnmørsposten inviterer små og store til å være med på 70 års jubileet til Rundskuetårnet søndag. Verdens vakreste runde skue fortjener ei flott feiring, og vi ønsker å lage et kjempestort kor som synger rundskuesangen.

Fra utsiktstårnet på toppen av Aksla kan du se Ålesund, Giske, Haram, Hareid, Herøy, Norddal, Rauma, Sandøy, Skodje, Stordal, Stranda, Sula, Sykkylven, Ulstein, Vestnes, Ørskog og Ørsta på fine dager. Du kan nyte utsikten til 200 fjelltopper i Norges vakreste landsdel.

Rundskue er også navnet på fjerdesida i Sunnmørspostens papirutgave, som inneholder lokalstoff fra Ålesund og omland. Helt fra Ivar Flems tid har avisa knyttet sammen bygd og by, og vært et samlingspunkt for regionen. Den rolla blir stadig viktigere. Sunnmørsposten er både lokalavis for Ålesund og regionavis for Sunnmøre og Nordvestlandet, og for oss symboliserer utsiktstårnet Rundskue nettopp dette.

Søndag blir det både hornmusikk, sang og taler. Harald Grytten skal fortelle historia om tårnet, og ordfører Eva Vinje Aurdal skal si noe om hva Rundskue betyr for den nye storkommunen. På en bursdagsfest må det også være gaver. Alle som møter opp får et gratis lodd og er med i trekningen av tre gavekort på ett tusen kroner. Jo da, vi vet at det er meldt regn, men slik er det på våre kanter. Ruskevær kan også ha sin sjarm. Utsiktstårnet skal feires.

Vel møtt!