Afroamerikanske rytmer i Ålesund

Aalesund gospelkor inviterer til sangfest i Parken kulturhus.

Konsert: Aalesund gospelkor inviterer til konsert med gospelartisten Daniel Dee Jones.   Foto: Rune Sæther

Kultur

Konserten går av stabelen onsdag 18. september, og byr på et gjenhør med gospelartisten Daniel Dee Jones fra Houston i USA. Dee Jones besøkte Ålesund i forbindelse med festivalen Sea Side Soul, i Sparebanken Møre Arena for to år siden.

Her sang han sammen med et megakor med 400 unge fra hele landet.


«Ways of seeing» er teater som vekker ulike tanker:

Årets mest omstridte teaterstykke vist i Ålesund

«Ways of Seeing» er det siste årets mest omtalte teaterstykke i Norge, som mange mennesker har ment mye om, uten nødvendigvis å ha sett det først. 


Musikkvideo

Dee Jones likte seg så godt, at han spilte inn en musikkvideo ved Brosundet og på Alnes. Flere av ungdommene fra Aalesund Soul Children er med på videoen.

Til konserten i Ålesund har Dee Jones med seg både musikere og koret «Sound of Heaven» fra USA. I tillegg blir Aalesund Soul teens med. Det skriver Aalesund Gospelkor i ei pressemelding.

Aalesund Gospelkor er et relativt nytt kor som startet å synge sammen i vinter. Koret har om lag 35 sangere alderen 35–55 år som kommer fra Ålesund, Giske, Sula, Skodje og Haram.


Sjå bileta:

– Eit eventyr på Trandal

Karane i BluesBeatles frå Brasil har ikkje opplevd makan.


Miniturné

– Dette blir vår tredje offentlige opptreden, og vi gleder oss veldig, sier Vidar Åsebø som er dirigent for koret i pressemeldinga.

– Vi ønsker å formidle liv og sangglede, og vil gjerne ha folk til å synge med. Vi ønsker å formidle et positivt budskap, sier han og forteller at konserten blir en miks av rolige sanger og gospel med mye trøkk.

Etter konserten i Ålesund reiser Dee Jones og Aalesund gospelkor videre på en liten turné, med konserter i Molde og Trondheim.


Anmeldelse av avslutningskonserten under Fjord Cadenza:

Vakre musikalske landskap

Gomerhuset i Skodje var fylt til randen på avslutningskonserten i Fjord Cadenza 2019.