Ny musikk fra Highasakite

Ber om tilgivelse på ny singel

«Can I Be Forgiven» er tittel på bandets ferske singel. Om to uker slippes første del av minialbumet «The Bare Romantic» som ble spilt inn på Giske i sommer.

Hentet inspirasjon på Giske: Highasakite har vært i studio i sommer, mellom festivalene, og spilt inn ny musikk. Pressefoto.  Foto: Jørgen Nordby

Kultur

Første del av det nye minialbumet slippes allerede 18. oktober, og resten i begynnelsen av 2020.

Singelen «Can I Be Forgiven» som nå er ute, fra 4. oktober, er første smakebit på den nye musikken.

Fra fullt band til duo: Vokalist og låtskriver Ingrid Helene Håvik og trommeslager Trond Bersu. Pressefoto.  Foto: Jørgen Nordby

Det er ikke lenger tilbake enn i februar i år at Highasakite ga ut sin forrige plate, albumet «Uranium Heart». Det var første utgivelse etter at bandet hadde sitt offentlige brudd, og gikk fra å være et større band til å bli en duo bestående av vokalist og låtskriver Ingrid Helene Håvik og trommeslager Trond Bersu.

Om musikken de slipper nå i høst uttaler de i en pressemelding:

— Etter releaseturnéen i vinter kjente vi på at vi hadde en del musikalsk overskudd og bestemte oss for å dra til nydelige Giske og Ocean Sound Recordings utenfor Ålesund sammen med hele bandet og mure oss inne i studio et par uker. Vi har jobbet med musikken mellom sommerfestivalene, og har veldig lyst til å dele dette med omverdenen allerede utover høsten og våren.

Spiller i Operaen

9. februar spiller Highasakite to utsolgte konserter i Den Norske Opera og Ballett i Oslo.

Før det starter gruppa på en Norgesturné med konserter på Østlandet, Sørlandet og i Trondheim.

I april og mai til neste år står konserter i blant annet London, Gøteborg og København for tur.