Kulturdager i Spjelkavik kirke

Slik som har vært tradisjon i over 30 år, arrangerer Spjelkavik kirke igjen kulturdager, denne gangen med ny kantor. Kulturdagene starter den 3. november, og varer til og med den 10. november.

Åpner: Engegårdskvartetten holder åpningskonserten under Kulturdager i Spjelkavik kyrkje. 

Kultur

Over mer enn 30 år har Ola Eide vært kantor og sentral som musiker, korleder og administrator i Spjelkavik kirke. I januar 2019 kom Ane Fagerlund Rypdal inn som ny kantor, og nå skal hun stå for de første kulturdagene sine i Spjelkavik kirke. Sammen med det faste kulturutvalget i kirken, har hun spikret sammen et solid program, med variasjon i innslagene.

Programmet inneholder blant annet kammermusikk med den ettertraktede Engegårdkvartetten og matiné med Mari Maurstad, hennes ektemann cellist Aage Kvalbein og pianist Gunnar Flagstad som sammen skal presentere kabareten «Lykke, musikk og lyrikk.»

Temakveld har også vært et fast innslag i kulturdagene, og i år er temaet «Seksuell identitet i kirka – rom for homofile og lesbiske?» der en får høre konservative og liberale stemmer som gir uttrykk for sine meninger. I tillegg blir det satt opp barneteater med forestillingen «Kirkerottene og Lea Mus» samt «salmemil» etter mønster av NRK sitt salmemaraton fra 2014. «Salmemilen» får innslag fra kor som Sanctus, A capella, Cantabile, Piker Vin og sang, Giske mannskor, Voxing og kirkekorene. Det kommer også solister som skal være med på «salmemilen».

Kulturdagene blir avsluttet med avslutningskonsert i Ålesund kirke sammen med Ålesund kirkekor, Kristiansund kammerkor, orkesteret Berliner Camerata og diverse andre solister. Mozarts Requiem er blant annet det som står på programmet for avslutningen.