Utstilling i Nittennullni:

Mobilbildene blir virkelige, eller omvendt

Ralph Christensen gjør mobilbilder virkelige i sin nye utstilling. Eller kanskje er det omvendt, at virkelige bilder blir mobile?

Likt: Hva gjør det med bildene at de er små? Eller store? Er de små eller store, sånn egentlig? Besøk utstillingen i Nittennullni og gjør opp din egen mening.   Foto: Ralph Christensen.

Ralph: Kunstneren foran noen av bildene som skal vises i utstillingen.   Foto: Ralph Christensen.

Kultur

Utstillingen heter «En til en» og kan oppleves i galleriet i kunsthuset Nittennullni på Valderøya helga 15. – 17. november.

I utstillingen til Ralph Christensen stiller han ut en serie akvareller som har blitt produsert over en periode på åtte måneder.

– Jeg jobber hovedsakelig med det abstrakte gjennom tegning og akvarell hvor jeg henter inspirasjon fra natur og kultur. Etter at jeg skaffet meg atelierplass i Nittennullni startet jeg en serie bilder i lite format og deretter åpnet jeg en instagram-konto (art_by_ralph) for å dele bildene mine. Jeg synes det var interessant å vise bilder som er like store på mobilen som i virkeligheten for å gi tilskueren en intim opplevelse, «en til en», forteller Christensen.

Ideen har resultert i en produktiv prosess for kunstneren, som er oppvokst i Canada, men har bodd i Norge i over 30 år.

– Siden ideen ble dannet har jeg produsert over tusen individuelle akvareller. Noen kan oppleves på Instagram i dag. Nå skal jeg stille dem, og resten, ut i virkeligheten.

Ralph Christensen har studert bildekunst på Duncan of Jordanstone College of Art and Design, Dundee University, i Scotland. I tillegg har han studert på Nova Scotia School of Art and Design i Halifax, Canada og kunstakademiet i Wien, Østerrike.