Tennfjord-elever tok bronse i verdens største kunnskapsturnering for barn og unge

Next Robotic Generation, bestående av elever fra Tennfjord skule, tok tredjeplassen i den skandinaviske finalen av FIRST LEGO League i Roskilde i helga.

Bronsevinnere: Next Robotic Generation, bestående av elever fra Tennfjord skule, kapret tredjeplassen under årets skandinaviske FIRST LEGO League-konkurranse. Bak fra venstre: Bak f.v: Filip Austbø Nyhammer, Kevin Johnsen Eide, Sevrin Vestre-Sandøy, Johanne Riksheim Fjørtoft, Fredrikke Fagerli Gamlem, Anniken Gjerde, Hauk Gjerde-Vatnehol, Hannah Koppen Grande, Celina Haddal, Anna Kristin Hallgrimsdottir, Elisabeth Haram, Sara Sunde og Sean Patrik Slyngstad Uren. Fremme f.v: Adriana Fjelle Langøy, Henrik Haugen Pedersen, Kiana Fjørtoft Ramberg, Stian Rekdal, Nora Slyngstad Rishaug, Elida Reiakvam Røvreit, Markus Hartmann Slyngstad og Silje Eikås Tennfjord.  Foto: FIRST LEGO League

Kultur

Det melder arrangørene i en pressemelding. Elevenes bidrag var å finne en løsning på hvordan rullestolbrukere enklere skal kunne komme seg nedi og ut av svømmebasseng, og dette holdt til en respektable tredjeplass. Laget var også det eneste laget fra Sunnmøre som deltok i konkurransen.


600 programmerte legoroboter

Sjuendeklassinger fra hele nye Ålesund var samlet til First Lego League på NMK lørdag.


Seieren gikk til slutt til Aqua Heroes fra Trondheim, og det er disse som skal representere Skandinavia i den globale konkurransen som avholdes i USA.

I meldingen skriver arrangørene følgende om Next Robotic Generation:

«Next Robotic Generation har brukt høsten til å forske på hvordan rullestolbrukere enklere skal kunne komme seg inn og ut av svømmebasseng og presenterte en imponerende løsning til juryen. Løsningen ga dem en tredjeplass i forskningsdelen av konkurransen, og laget høstet skryt fra både arrangører og dommere. Gjengen fra Ålesund har virkelig vist seg å være verdige finalister i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge».

Førstegangs-deltakere

Laget fra Tennfjord skule består av 24 elever fordelt på 15 jenter og 9 gutter i alderen 12 til 13 år. Ingen av dem hadde tidligere deltatt i konkurransen og sponsorsjef hos Equinor Morgendagens Helter, Cathrine Instebø er stolt over lagets bidrag i konkurransen.

– Med byutvikling som årets tema i FIRST LEGO League imponerer Next Robotic Generation fra Ålesund med sine smarte løsninger. Dette bidrar ikke bare til å øke interessen for realfag, men inspirerer også andre til å ta del i utviklingen av fremtidens byer både lokalt og nasjonalt. Det er disse talentene vi med stolthet kan kalle morgendagens helter, sier hun i meldingen.

FIRST LEGO League

Konkurransen, som er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter, gikk av stabelen for første gang i år 2000. Den er verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år og målet er å gjøre flere unge interessert i realfag og teknologi, samt stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

Under årets skandinaviske konkurranse var det rundt 600 deltakere og temaet for året var «CITY SHAPER», som handler om å utforske utfordringer i byer og bygder som transport, tilgjengelighet og naturkatastrofer.