Debattmøte i Ålesund:

Hva er greia med kunstfagene, egentlig? – Jo, de gjør elevene bedre på skolen

Kunstfag skaper smartere elever og gode samfunnsborgere, viser forskning. Dette var tema for debatt i Ålesund denne uka.

Debatt: Panelet besto av Annbjørg Skar, Ålesund kulturskole, Trine Røssevoll, Ålesund kunstfagskole, Vidar Sæther, musikkpedagog, Fagerlia vgs og Hege Holmqvist Synnes, høgskolelektor, Høgskulen i Volda. Til høyre ordstyrer Endre Volden, avdelingsleder kunstfag Fagerlia vgs. 

Kultur

– Elever med estetiske fag gjør det bedre i alle fag på skolen. De blir også mer tolerante, inkluderende og engasjerte medmennesker. De evner å tenke kreativt, kritisk og løsningsorientert. Er betydningen av kunstfag undervurdert? spør Endre Volden, ordstyrer for debatten «Hva er greia med kunstfagene, egentlig?, som ble arrangert i Ålesund tirsdag kveld.