Scena: Flygelkonsert med Bjørnar Myhr og Anita Valderhaug

Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.

Pianisten Bjørnar Myhr, bosatt på Vigra, er en av flere artister som denne korona-våren har invitert til konsert direkte fra Parken kulturhus. Han framfører her i opptak egne arrangementer av melodier skrevet av komponist Lars Ramsøy-Halle. I tillegg bidrar Anita Valderhaug på en sang. Myhr er Møremusiker i Møre og Romsdal fylkeskommune. Pianisten fra Langevåg har utdanning fra konservatoriet i Trondheim.

Bjørnar Myhr  Foto: Nils-Harald Ånstad

I det som er ei vanskelig tid for mange kulturarbeidere har Sunnmørsposten inngått samarbeid med flere kulturaktører, blant annet Lydkjelleren, Momentium og Parken kulturhus, om å presentere en rekke konserter på smp.no.

Get in

Fra sin Get in-scene presenterer Lydkjelleren, i samarbeid med MediaRiks og PopMedia, ulike artister fra Nordvestlandet. I ei tid da de fleste artister er uten arbeid, tilbyr Lydkjelleren ei intimscene der artistene får presentere musikken sin, dette i samtale med programleder Andre Ulveseter. Sunnmørsposten sender noen av disse konsertene.

Dugnad for kultur

I Øygardshallen på Giske har det blitt arrangert tre større konserter. Prosjektet «Dugnad for kultur» er et samarbeid mellom Momentium, Sparebanken Møre, Konsertsystemer, Fuglefjellet, Ocean Sound Recordings og Sunnmørsposten. Først ut var Vassendgutane, fulgt av Natalie Sandtorv


Dugnad for kultur – se konserten med Natalie Sandtorv i opptak

– Uten kultur hadde folk kjeda seg i hjel hjemme i stua

For artist Natalie Sandtorv, i motsetning til mange andre artister, har de siste to ukene vært mer travle enn vanlig.Vassendgutane spelar i Øygardshallen fredag klokka 20:

– Vassendgutane har alltid vore annleis. Det starta slik, og det kjem til å fortsette slik

Det store varemerket vart tyngre då dei for alvor slo gjennom i 2005, men dei meiner suksessen ikkje har gått til hovudet på dei. Planen er å vere akkurat slik som før.


Parken kulturhus

Sunnmørsposten samarbeider også med Parken kulturhus om streaming av konserter. Fra Foajeen i Parken kulturhus får lokale musikere og artister tilbud om ei scene som kan løfte produksjonen av de mange stuekonsertene vi har sett de siste ukene.

Godbiter fra arkivet

I tillegg henter vi fram godbiter fra arkivet. Siden 2013 har Sunnmørsposten hatt sin egen digitale scene der vi har arrangert en rekke minikonserter innen flere sjangre.

Gled deg over gjensyn med et 50-talls gamle og nye konserter.

Se tidligere konserter i opptak her:Scena: Lizz

Scena: Ole Reinlund

Scena: Trio de Naero er en jazztrio bestående av unge musikere fra Ålesund og omegn. Gruppen består av Vetle Nærø (piano), David Løvås (trommer), og Kristian Moe (bass). Som vokalist har de med seg Matilde Vadseth.

Scena: Flygelkonsert med Bjørnar Myhr og Anita Valderhaug

Se direktekonsert med Rotlaus, produsert av Lydkjelleren, PopMedia og MediaRiks fra klokka 19.

Få ett gjensyn med Vassendgutane-konserten fra Dugnad for kultur.

Scena: Natalie Sandtorv

Liker du Janis Joplin-inspirert country? Da bør du høre Marit Lystad Johansen fra Ørsta i dagens lunsjkonsert på Scena.

Her er dagens tilbakeblikk frå Scena:

Country-fotografen som snusar på jazz

«Moving On» kalla Marit Lystad Johansen debutalbumet sitt. No er det meste satt på vent, for både artisten og portrettfotografen, men det kan hende ho snart gjer alvor av den jazzlåta ho har på blokka.


Her kan du sjå lunsjkonserten Adam Cliff hadde på Scena i 2014.

Tilbakeblikk med Adam Cliff:

– Det byrja å pøsregne, så eg sprang til matvarebutikken. Plutseleg kom der inn ei jente som eg kjende igjen frå studietida

Ålesundaren Ole Andreas Høyberg, som går under aliaset Adam Cliff, er ute med ny singel. Den handlar om å vere til stades i augeblikket.


Få ett gjensyn med Vassendgutane-konserten fra Dugnad for kultur.

Vassendgutane spelar i Øygardshallen fredag klokka 20:

– Vassendgutane har alltid vore annleis. Det starta slik, og det kjem til å fortsette slik

Det store varemerket vart tyngre då dei for alvor slo gjennom i 2005, men dei meiner suksessen ikkje har gått til hovudet på dei. Planen er å vere akkurat slik som før.


Se dagens direktekonsert fra Parken Kulturhus med Dag Filip Roaldsnes.

Dag-Filip Roaldsnes har sin første streamingkonsert fredag:

Våren då alt skulle skje blei våren då ambisjonsnivået måtte ned

Då koronakrisa sette inn tenkte Dag-Filip Roaldsnes at no, no skal eg komponere som berre juling. Men det var før kvardagskabalen vart lagt.


Scena: Miki Campins og Grete Kielland

Dagens konsert på Scena sendes direkte fra Parken kl. 14:

Skrur på spanske-sjarmen

Kan et knippe friske og søte sanger fra Spanias middelalder være akkurat det som trengs, for å få en grå karantene-onsdag til å skinne litt ekstra?
Lena Nymark på Parken kulturhus tysdag klokka 14:

Skal omdanne energien frå plantar til elektroniske lydar og musikk

Sidan lunsjkonserten i 2015, har Nymark gått frå å synge nynorske jazzlåtar til å lage musikk med plantar.


Sjå lunsjkonserten som Ine Hoem hadde på Scena i 2014 her.Tilbakeblikk med Ine Hoem:

– Eg har no funne min eigen stad i det norske tekstuniverset

Hoem har utvikla seg enormt både på eit profesjonelt og personleg nivå sidan lunsjkonserten i 2014. Endringa i uttrykket har fungert veldig bra, fortel artisten.


I denne lunsjkonserten fra januar 2014 møter du ålesunderen Tellef Raabe.

Dagens konsert på Smp-Scena

Tellef tok en annen veg

Som doktorgradstudent er Tellef Solbakk Raabe mest opptatt av norsk mediebransje for tida, så dette er hva han kaller et morsomt gjensyn med kassegitaren.


Se den livlige lunsjkonserten med Ole Paus, Polkabjørn og Kleine Heina på smp.no. Opptak fra mars 2015.

Her er dagens gjensyn på Scena

En lystseilas med Paus og Polkabjørn

Bjørn Tomren har blitt pappa siden han jodlet med Ole Paus sist. Han tror ikke det er noe hinder for å sykle Norge på langs med enhjuling.


Scena: Tito Magic og Miss Aurora

Tito Magic og Miss Aurora på Scena fredag klokka 13:

– Det finst ingen skilnad på forholdet vårt på scena og forholdet vårt i heimen

Dei er like som to dråpar vatn. Saman skapar dei ein magisk kombinasjon av illusjonar og show, til stor glede for både små og store.


I lunsjkonserten fra februar 2015, får du høre Amanda Tennfjord synge og spille.

Dagens konsert på Sunnmørspostens digitale scene:

Håper Roskilde-drømmen ikke forsvinner

Det går i barnesykdommer, nyrer og gynekologi for tida, for medisinstudent Amanda Tenfjord. Artisten i henne krysser fingre for at hun også får spille på Roskilde.


Scena: Familien Volle Åkre

Direkte på Scena kl. 14:

Er du også «On my Own»? Da er dette konserten for deg

Hadde alt vært som vanlig, ville Synne Volle Åkre ha møtt opp til musikktimene sine på Fagerlia nå. I stedet inviterer hun til konsert på Scena på smp.no.


13 år gamle Jonas Volle Åkre fra Sula skriver egne sanger og har allerede deltatt på UKM flere ganger. Han er gjest i lunsjkonserten fra mars 2014.

Nyt intimkonserten med Dina Misund som ble produsert av Pettersen Media i samarbeid med Ocean Sound Recordings og Sunnmørsposten i 2009.

Dagens konsert på Sunnmørspostens digitale scene

Intimkonsert med Dina Misund

Hun har en annen fulltidsjobb nå, men har ikke lagt musikken på hylla. Når hverdagen blir mer vanlig igjen har Dina Misund planer om å spille inn ny musikk.
Se konserten direkte kl. 14:

Robert Post er tilbake på Scena

Han har flyttet til et gammelt gårdsbruk på Giske og blitt tobarnsfar siden han ga ut musikk sist, men nå er artisten Robert Post klar til å presentere nye låter, direkte på smp.no.


Nyt intimkonserten med Robert Post som ble produsert av Pettersen Media i samarbeid med Ocean Sound Recordings og Sunnmørsposten i 2009.

Nyt intimkonserten med Egil Olsen som ble produsert av Pettersen Media i samarbeid med Ocean Sound Recordings og Sunnmørsposten i 2008.

Dagens konsert på Sunnmørspostens digitale scene:

Egil Olsen før og nå

— Jeg har i grunnen alltid bare holdt på med mitt. Da er det fantastisk å fortsatt bli oppdaget av nye fans som bidrar til å holde meg gående som artist.


Få med deg lunsjkonserten med Sigrid Raabe fra desember 2013

Scena

Et tidlig møte med artisten Sigrid

Alle artister begynner et sted, og dette er en av de aller første konsertene med Sigrid Solbakk Raabe, på Scena i Sunnmørsposten i 2013.


Scena: Ketil Strand fra Ålesund.

Ketil Strand går live på digital scene:

Har gitt ut nytt soloalbum: – Noen av låtene er over 30 år gamle

Ålesunderen Ketil Strand har over 40 års erfaring som gitarist og gitaristpedagog. Som soloartist har han gitt ut egenkomponert musikk, men nå går musikkens hans i en litt annen retning.


Se Ålesund strykekvartett sin konsert fra Scena. Det er 250 år siden Beethoven ble født. Her spiller de to av hans sentrale verker for kvartett, opus 18 nr. 1 i F-dur og opus 74 i Ess-dur, den såkalte «Harpekvartetten».

Ålesund strykekvartett går live på digital scene:

Byr på Beethoven direkte

Publikum må holde seg hjemme, men Ålesund strykekvartett holder seg til programmet. Torsdagens konsert på Sobra scene sendes direkte på smp.no, og blir åpen for alle.


I lunsjkonserten fra november 2014 spiller Marie Løvås fra Skodje egenkomponerte sanger.

Sunnmørspostens digitale scene:

Til alle som kjenner seg karantene-sur: Her kommer en daglig dose kultur

Sunnmørsposten inviterer til flere konserter og kulturarrangement framover, på Scena på smp.no.


Nyt intimkonserten med The Margarets som ble produsert av Pettersen Media i samarbeid med Ocean Sound Recordings og Sunnmørsposten i 2008.

Se lunsjkonserten med Lena Nymark fra Langevåg. Opptak fra mai 2014.

Musikkpris-vinner Ine Hoem gir deg lunsjkonserten fra april 2014.

Nyt intimkonserten med The Shock som ble produsert av Pettersen Media i samarbeid med Ocean Sound Recordings og Sunnmørsposten i 2009.

I denne lunsjkonserten kan du høre plateaktuelle Astrid Overaa, akkompagnert av Ørjan Liavåg. Opptak fra mai 2014.

I lunsjkonserten fra februar 2016 får du møte Vetle Olsen fra Ålesund.

Se lunsjkonserten med møremusikerne i "Fjord og Fjell". Opptak fra mai 2014.

Lena Nymark har med seg Jens Arne Molvær, Lars Martin Vik og Askjell Molvær i lunsjkonserten fra november 2015.

Stig Ulv spiller i lunsjkonserten fra desember 2013.

Hør Maria Steinsvik synge flotte parti fra kjente operaverk akkompagnert av Tor Øyvind Hummelsund på piano.

I lunsjkonserten fra oktober 2014 får du høre Adam Cliff fra Ålesund.

I konserten fra april 2015 kan du hør sangkoret Cantabile fra Ålesund og omegn.

På Scena kan du høre tre unge studenter ved Fagerlia videregående skole. Opptak fra mai 2015.

I konserten fra april 2015 kan du høre Eirik Sognnes synge og spille egne sanger.

Lunsjkonsert med Emilia Myllymäki fra mars 2015.

Lunsjkonsert med Liv Håker, akkompagnert av Ørjan Liavåg. Opptak fra november 2013

I konserten fra mars 2015 får du høre unge Even Sævik fra Herøy.

Se lunsjkonserten med ålesundsgutten Harald Olsvik. Opptak fra april 2014.

Lunsjkonsert med Hayden fra april 2014.

I lunsjkonserten fra februar 2015 gir vi deg ekte nynorsk jazz med Holum Trio.


I lunsjkonserten fra desember 2015 kan du høre ålesunderen Kåre Indrehus synge sine egne underfundige viser.

I konserten fra mars 2015 får du høre Kristian Haugen fra Hornindal.

I konserten fra mars 2015 kan du nyte lokal country av Lillian Iversen Trio.

Liker du Janis Joplin-inspirert country? Da bør du høre Marit Lystad Johansen fra Ørsta i lunsjkonserten fra januar 2016.

I lunsjkonserten fra desember 2015 kan du høre 12 år gamle Tord Juul, kjent fra Norske Talenter, synge og spille.

I lunsjkonserten fra mai 2015 kan du høre Rune Rønvik fra Ålesund.

I lunsjkonserten fra desember 2014 få du servert deilige julesanger og litt tøffere toner fra jentene i gruppa "Sans".

I lunsjkonserten fra oktober 2014 kan vi by på Skog, tre lovende gutter fra Sunnmøre.

Stine Hole Ulla gjester denne lunsjkonserten fra desember 2013.

I lunsjkonserten fra desember 20114 synger Taretausene og Von Dess julesanger, begge korene dirigert av Solveig Håvik.

Se lunsjkonserten med Volsdalen synge den nye jubileumssangen for Grunnlovsjubileet, "Ja, vi elsker" og flere barnesanger. Opptak fra mai 2014.

I lunsjkonserten fra februar 2014 får du et lite utdrag fra Fagerlia's musikal Jungelboken.

I denne lunsjkonsert fra januar 2014 gir smp.no deg et utdrag fra Ålesunds nye bybrannmusikal "Borgny - flukten fra flammene".