Scena

Et tidlig møte med artisten Sigrid

Alle artister begynner et sted, og dette er en av de aller første konsertene med Sigrid Solbakk Raabe, på Scena i Sunnmørsposten i 2013.

Få med deg lunsjkonserten med Sigrid Raabe fra desember 2013

Kultur

— Sju år siden, føles som en evighet! - men litt humor får en ha, hehe, skriver Sigrid i en melding til Sunnmørsposten, som kommentar til denne minikonserten hun holdt på Scena på smp.no.

Den gang var Sigrid Solbakk Raabe 17 år, og elev på Fagerlia videregående skole. Et halvt år tidligere var hun blitt plukket ut som Ukas Urørt på P3, med låta «Sun». Det var den aller første låta hun skrev selv, og da hun spilte den på lunsjkonserten i avishuset var det med denne introduksjonen:

— Den handler egentlig om at jeg følte meg litt mislykka, og så skreiv jeg en sang om det.

De to andre låtene som er med på minikonserten er «Two Fish» og «Year».

Fire år seinere kåret BBC henne til årets popnavn.

Se flere konserter fra Scena her:


Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.


Et skriveår

I fjor hadde Sigrid mange spillejobber.

Nå, i 2020, jobber hun i stedet med ny musikk til neste plate.

— Hva slags planer har du framover, og hvordan påvirker det som skjer nå?

— Jeg har vært heldig, i motsetning til mange av mine musiker-kollegaer som har måttet kansellere store turnéer. Jeg holder på å skrive ny musikk, og har hatt det veldig kjekt i studio på nyåret! Vi får se hva som skjer til sommeren, men jeg håper selvfølgelig at ting går som planlagt.

Hun er blant annet booket til festivaler i Oslo og Stockholm i juni.

Hjemmekarantene i Ålesund

— Hvordan takler du livet i karantene?

— Jeg er heldigvis hjemme hos mamma og pappa i Ålesund, og jeg bruker dagene til å gå turer, med god avstand til folk, spille piano og, du tippet riktig, - henge med mamma og pappa, haha.

— Jeg prøver å se på det som en litt uventet ferie, men klart det er merkelig å gå fra et sinnssvakt tempo til at alt bare plutselig blir stille. Men jeg har det helt fint og tenker aller mest på de som står på i samfunnet nå - spesielt helsearbeidere, butikkansatte, lageransatte og andre. De gjør en enorm innsats, og da skulle det bare mangle at vi følger rådene til FHI!

— Hva er et godt tips for å unngå å gå på veggen i disse dager?

— Kulturbransjen er en spesielt sårbar næring akkurat nå, og i den anledning publiserte NOPA, Norsk forening for komponister og tekstforfattere, en spilleliste jeg lagde i samarbeid med dem for en stund siden. Her er alle mine norske favoritt-låter samlet, og kanskje kan folk finne sitt nye favoritt-band eller favoritt-artist der, oppfordrer Sigrid.

Her ligger spillelista hennes med favoritter innen norsk pop:

https://open.spotify.com/playlist/3b93JJSHPoMQNjTrxAUuYh?si=uZts0ctgQEaeSq2FCGuBiQ