Dagens konsert på Sunnmørspostens digitale scene:

Egil Olsen før og nå

— Jeg har i grunnen alltid bare holdt på med mitt. Da er det fantastisk å fortsatt bli oppdaget av nye fans som bidrar til å holde meg gående som artist.

Nyt intimkonserten med Egil Olsen som ble produsert av Pettersen Media i samarbeid med Ocean Sound Recordings og Sunnmørsposten i 2008.

Kultur

Tilbakemeldingene har vært fine denne uka, etter at Egil Olsen allerede sist helg, bare få dager etter at kultur-Norge stengte ned, var i gang med å tilby alternative konserter live. Det gjorde han fra eget studio på Nesodden, der han har bodd i en del år nå.

— Nå for tida er det helt klart en fordel med å være en alt-i-ett artist som gjør det meste selv, sier han.

Han skulle helst ha vært ute på turné med bandmusikerne, som pleier å variere med hvert nye prosjekt.

— Hvert av mine album har representert en ny epoke for meg. Sånn sett er det noen faser siden denne minikonserten hos Ocean Sound Recordings på Giske, sier Olsen.

Se flere konserter fra Scena her:


Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.


Avlyste sanger

Han hadde egentlig booket seg inn for tre nye dager i nettopp studioet på Giske i april, men heller ikke det blir som han hadde tenkt.

— Jeg tror nok at det meste av 2020 blir satt på vent til 2021. Og da vet jeg ikke helt hva vi har foran oss, annet enn at vi må prøve å holde ting gående, på et vis.

Bak seg, produsert i løpet av det siste drøye tiåret, har han fem studioalbum, og det han kaller en «raritetssamling» i tillegg.

— Ser jeg tilbake, ser jeg jo at jeg har holdt på en stund. Jeg har aldri angret. Jeg har hele tida klart å leve av dette. Det får jeg prøve på framover også.


Artisten Egil Olsen
  • Singer/songwriter fra Ørsta, født i 1980.
  • Var tidligere frontfigur i «Uncle's Institution», som ga ut album i 2002 og 2005.
  • Som soloartist under eget navn platedebuterte han med albumet «i am a singer/songwriter» i 2007.
  • Han har siden gitt ut platene «Nothing Like the Love I Have for You», «Keep Movin - Keep Dreamin», «ooo What Happened» og «You and Me Against the World», samt livealbumene «Egil Olsen Show» og «ooo This Happened».
  • I tillegg har han fått en egen hyllestplate, «Nothing Like the Love I Have for You», der norske artister som Thom Hell, Sondre Lerche, Side Brok og Robert Post tolker låtene hans.
  • Kilde: Egil Olsen, Wikipedia

Tegning og tur

— Hvordan får du dagene til å gå i hjemmekarantene?

— Det hjelper at vi bor fint og landlig til her på Nesodden, med stor tomt og mye skog rundt oss. Med en femåring og en baby på et halvt år er situasjonen selvsagt litt utfordrende. Vi tegner mye. Det kan anbefales. Å være kreativ generelt er et godt råd. Og så går vi tur hver eneste dag, på trygg avstand til andre, sier Olsen.

— For det er utrolig viktig at folk tar disse smittetiltakene seriøst.

— Jeg blir litt bekymra når jeg ser at folk samles på åpne spisesteder, og at det ligger hvetebakst framme på disken på bensinstasjoner og i storkiosker. Denne krisa skal vi komme oss gjennom, men det krever at alle gjør de riktige tingene akkurat nå, understreker han.


Egils nye start på vinyl

– Mine sanger ble skrevet for vinyl. Endelig har jeg fått det som jeg vil, sier Egil Olsen.