Se konserten direkte kl. 14:

Robert Post er tilbake på Scena

Han har flyttet til et gammelt gårdsbruk på Giske og blitt tobarnsfar siden han ga ut musikk sist, men nå er artisten Robert Post klar til å presentere nye låter, direkte på smp.no.
Kultur

Målet er gi ut ny plate i løpet av 2020, og han har 90 prosent av materialet ferdig innspilt, forteller Robert Fylling. Det er låter herfra han skal presentere direkte på Scena på smp.no.

Han skal spille «Heart on Your Sleeve», som er en oppfordring til å legge fra seg telefonen, for å se hva som skjer når en dropper forsøket på å høste «love» og «likes» digitalt, og heller finner det andre steder.

«Without a Shield» og «What has Become of Me» er andre låter publikum vil få høre.

Robert Post  Foto: Julie Tørrissen

— Disse nye låtene følger flere tråder. En del av sangene handler om mitt liv de siste 10-15 årene, både profesjonelt og privat. Om vennskap og andre ting som forsvinner fordi en flytter fra en plass til en annen, på det som er din reise gjennom livet. Det er noe vemodig over det.

— Med andre låter retter jeg et blikk mot kjendiseriet og sosiale medier. Jeg har noen kommentarer til det, med litt sånn «peace and love» - stemning, ler Fylling.

Han kaller det en bukett av sanger som passer godt i lag, og sier han aldri tidligere har vært så målrettet med en musikalsk retning som nå. Det kjekkeste er uansett å spille live.


Robert Post
  • Artistnavn for Robert Øien Fylling fra Langevåg, født 1979.
  • Ble oppdaget under by:Larm i Bergen i 2004, da han spilte sine første offisielle konserter under artistnavnet Robert Post.
  • Har gitt ut fem album: «Robert Post» (2005), «Disarm and Let Go» (2009) «Live at Ocean Sound Recordings» (2011) «Rhetoric» (2011) «The Button Moulder» (2013)
  • Post har også vært medlem i bandet Sissy Dogfish.

Gårdsgutt på Giske

Han fylte 41 år før helga, og syns han er på et godt sted i livet. At det nå er noen år siden han ga ut plate sist, stresser overhodet ikke. Siste plate,«The Button Moulder», kom ut i 2013.

De 20 nye låtene han jobber med nå, begynte han med allerede i 2015, spilt inn i studio hos ålesunder Lars Volsdal. Da var Fylling blitt far til ei datter som i år blir skolejente. En gutt som nå er fire år fulgte etter. Familien tok etterhvert over en gammel gård på Giske. Der har han mer enn nok å gjøre, med et 150 år gammel hus som krever sitt, og med utsikt fra kjøkkenvinduet rett ned på Ocean Sound Recordings.

Se flere konserter fra Scena her:


Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.


— Jeg var i grunnen veldig lite på Giske under oppveksten min i Langevåg, men plassen ble viktig for meg da jeg kom tilbake etter årene jeg bodde borte, i blant annet London. Her på Giske har jeg spilt inn musikk og hatt konserter, og her traff jeg jo også kjæresten min.

— Jeg har siden forrige plate valgt å prioritere to små barn og tid med familie. Sånn sett oppleves ikke hjemmekarantene som så veldig annerledes enn hverdagslivet vi har her ute ellers. Vi syns det er kjekt å være mye sammen. Hjemmekarantene er kanskje mer utfordrende med tenåringer i hus, sier Fylling.

— Hva er dine tips for ikke å gå på veggene?

— Alle har vel en bod å rydde i? Og det kjekkeste med å bo på Sunnmøre er uansett naturen her. Alle kan få tida til å gå ved å være mest mulig ute. Et annet godt tips er å lære seg et instrument. Det er det tid til nå. Klimpring er fint.

Tilbakeblikk

Sunnmørsposten har flere minikonserter med Robert Post i arkivet.

Denne ble spilt inn ved Ocean Sound Recordings på Giske i 2009:

Nyt intimkonserten med Robert Post som ble produsert av Pettersen Media i samarbeid med Ocean Sound Recordings og Sunnmørsposten i 2009.

Og her er lunsjkonserten med Robert Post på Scena i avishuset i februar 2014:

Få med deg ukens lunsjkonsert med Robert Post.