Dagens konsert på Sunnmørspostens digitale scene:

Håper Roskilde-drømmen ikke forsvinner

Det går i barnesykdommer, nyrer og gynekologi for tida, for medisinstudent Amanda Tenfjord. Artisten i henne krysser fingre for at hun også får spille på Roskilde.

I lunsjkonserten fra februar 2015, får du høre Amanda Tennfjord synge og spille.

Kultur

– Festivalen skal arrangeres for 50. gang i sommer, og det er så kjekt å være booket til Roskilde med mine egne låter, hvis det nå blir noe av. Roskilde er ikke avlyst ennå. Arrangørene håper vel i det lengste at alt blir mer normalt igjen mot sommeren, sier Amanda Tenfjord (23), på telefon fra Trondheim.

Der går hun nå fjerde året på medisin, etter å ha hatt et friår til å være fulltidsmusiker i forrige skoleår. Da var hun blant annet på turné med Highasakite på våren, og hadde en fin festivalsommer i både inn- og utland.

– Det er veldig gøy å spille i utlandet, men minst like fint å oppdage små plasser her i Norge, som jeg kanskje ikke ville ha kjent til hvis jeg ikke hadde reist rundt som musiker. Jeg har fått opptre på festivaler jeg før bare drømte om, sier hun.

Se flere konserter på Scena her:


Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.


Tilbakeblikk

Ser hun tilbake på de fem årene som har gått siden hun presenterte seg med tre sanger på denne lunsjkonserten hos Sunnmørsposten, er hun først og fremst overrasket over hvor lenge siden det virker.

Fem år seinere: — Den gang spilte jeg bare på gøy, og mest i Ålesund. Nå går jeg på scena med egne låter i England og Tyskland, og får en drøm oppfylt hvis det blir noe av Roskilde i år, forteller Amanda Tenfjord.   Foto: Jonathan Vivaas Kise

Tenfjord var da 18 år, og gikk i 3. klasse på internasjonal linje på Fagerlia videregående skole.

Musikken var bare en hobby, og låta «Run» var den aller første hun skrev. Hun sang både den og låta «Sara» på minikonserten, og har beholdt begge på repertoaret, men kun når hun stiller med bare seg selv og gitaren. Har hun band med på scena, er det andre sanger publikum får høre.

Høsten 2019 ble singelen hennes «Kill the Lonely» en del av lydsporet i hverdagen for mange radiolyttere.

Og nå har hun helt nye låter klare for publikum, skrevet og produsert på Ocean Sound Recordings på Giske.

Singlene skulle slippes nå, men er lagt på vent inntil videre. De slippes før sommeren, håper hun.

Det ene er en pianoballade hun selv er veldig glad i, og den andre en glad låt med litt mer tempo. Begge med kvinnelige produsenter, fra henholdsvis Tyskland og Sverige.

– Det er ellers nesten bare menn som produserer musikk, og da er det bra med flere kvinner i rollen. Mer mangfold i alle ledd er bra for musikkbransjen, syns Tenfjord.


Musikkekspertene har tro på Haram-jenta det kommende året

Slik blir året for Amanda Tenfjord

22-år gamle Amanda Tenfjord fra Haram er en av artistene musikkekspertene har mest tro på i 2019.


Hverdagen med urologi

I år har hun fullt fokus på medisinstudiene, men har ennå ikke fått beskjed om det blir noe av eksamen i mai eller ikke.

– Jeg studerer uansett som vanlig. Akkurat nå leser jeg mye om pediatri, altså om barn, og litt om nyrer og gynekologi. Hva jeg etter hvert skal spesialisere meg i, er jeg ikke sikker på, men jeg syns hud er veldig spennende. Og øre-nese-hals, sier hun.

Ifølge Tenfjord er ikke medisin og musikk en uvanlig kombinasjon. Jonas Krøvel i parallellklassen spiller i bandet Pom Poko, som eksempel.

–Jeg hadde et veldig fint friår med musikk i fjor, men det jeg også fant ut, er at det er veldig greit med rutiner i hverdagen. Jeg er nok en som heller vil kombinere interessene mine, enn å velge mellom medisin og musikk.

Karantene-tips: Plukk blant alle konsertene som nå sendes direkte og digitalt. Gå tur. Ring mamma og pappa, ofte, er blant Amanda Tenfjords tips nå for tida.   Foto: Jonathan Vivaas Kise

– Har du tenkt deg hjem til Sunnmøre når du er ferdig utdannet lege?

– Det kan godt være. Trondheim for meg er mest et studiested, og jeg trives veldig godt hjemme i Tennfjord. Derfra er det ikke langt til Ålesund sjukehus, for eksempel.


Helgapraten:

Amanda Tenfjord sjonglerer med medisin og musikk

Noen ganger, når hun skriver musikk, kan hun plutselig begynne å grine. Sangene er så sårbare for henne.Sunnmørspostens digitale scene:

Til alle som kjenner seg karantene-sur: Her kommer en daglig dose kultur

Sunnmørsposten inviterer til flere konserter og kulturarrangement framover, på Scena på smp.no.