Dagens konsert på Smp-Scena

Tellef tok en annen veg

Som doktorgradstudent er Tellef Solbakk Raabe mest opptatt av norsk mediebransje for tida, så dette er hva han kaller et morsomt gjensyn med kassegitaren.

I denne lunsjkonserten fra januar 2014 møter du ålesunderen Tellef Raabe.

Kultur

– Det er lenge siden jeg spilte musikk live sist. Nå skriver jeg på doktorgraden min om forretningsstrategier i norsk mediebransje, og er heldigvis ferdig med mesteparten av datainnsamlingen, forteller Raabe, nå 29 år gammel.

Egentlig bor han i England, men han har hatt ett år som gjesteforsker ved Universitetet i Oslo for å samle inn data.

– Jeg er glad for at jeg var i Norge og kunne være i nærheten av familien min, når alt dette brøt ut. Vi får se når det blir mulig å flytte tilbake til England.

Se flere konserter fra Scena her:


Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.


Gjensyn med artisten

Det er seks år siden han inviterte til denne lunsjkonserten på Scena i Sunnmørsposten, i januar 2014.

To år seinere, i 2016, kom debutalbumet hans «Idiographic», og i årene imellom spilte han mye i både Norge og utlandet, før studier og forskning tok helt over.

På minikonserten i avishuset spilte han tre egne låter i akustisk versjon, hentet fra hans tidligere EP-utgivelser: «Stranger Than the Rest», «I You» og «Of Smith's Friends».

Den sist nevnte er hans hyllest til et favorittband, og han ga denne kommentaren som introduksjon:

– Jeg vet ikke om her er noen andre som er glad i The Smiths? Det bruker ofte å være det på konsertene mine.


Ei reise mot platedebut nærmer seg slutten for Tellef Raabe

Han vokste opp på Kolvikbakken, reiste til Wales som 17-åring, var praktikant i det franske kulturdepartementet som 19-åring, men det var først da han kom til Bergen at alt etter hvert falt på plass for Tellef Raabe.


Karantene utfordrer den ekstroverte

Raabe tar for tida en doktorgrad i medievitenskap ved University of Cambridge i England, der han undersøker norske avisers finansieringsmodeller. Han har også gjort seg bemerket som en aktiv samfunnsdebattant og mediekommentator.

– Hvordan takler du livet i karantene?

– Doktorgradsarbeid er i utgangspunktet ganske ensomt, så den største forskjellen er vel at jeg sitter hjemme og ikke på et kontor.

— Men jeg er heldig som ikke sitter helt alene hjemme, for jeg er så ekstrovert at jeg sikkert hadde blitt deprimert.

– Ellers tenker jeg at det er viktig å ha noe å glede seg til, enten det bare er god middag, en treningstur, eller en prat med venner og familie over FaceTime. Til helga skal jeg på Skype-fest!

Lesetips

Han har noen tips for å unngå å gå på veggen:

– Mange benytter nok anledningen til å se på tv-serier som har hopet seg opp, men dette er jo en perfekt anledning til å lese bøker. Jeg er i gang med Ian McEwans roman «Machines Like Me», og den kan anbefales.

– Om man først skal bruke mer tid på skjerm på kveldstid kan jeg anbefale strømmetjenesten MUBI, hvor du kan se kvalitetsfilm for en rimelig penge. Ellers er det siste albumet til «Verdensrommet» veldig bra.

Albumet han her anbefaler heter oppmuntrende nok «Allting tar slutt».

Også lillesøster Sigrid har hatt lunsjkonsert i Sunnmørsposten. Den kan høres her:


Scena

Et tidlig møte med artisten Sigrid

Alle artister begynner et sted, og dette er en av de aller første konsertene med Sigrid Solbakk Raabe, på Scena i Sunnmørsposten i 2013.Scena:

Ta lunsjen med Tellef

I dag er det Tellef Raabe som har lunsjkonsert på smp-scena. 23-åringen fra Ålesund håper å utfordre lytterne med sin mørke og melankolske musikk.