Konsert med Stine Hole Ulla:

– Etter alt som har skjedd i vår, føles det å få synge igjen som et stort håp

Koronakrisen avlyste alt av oppdrag for artister som Stine Hole Ulla, men andre ting gikk heldigvis som planlagt, og rett før påske fikk broren hennes fjernet en svulst fra hjernen.

Et høydepunkt: – Jeg gleder meg sånn til å få synge for folk igjen, og håper kveldens konsert blir en fin stund for alle som blir med, sier klassisk sanger Stine Hole Ulla.   Foto: Kristin Støylen

Kultur

– Det var så rart hvordan årets påske ble beskrevet som den verste av veldig mange, fordi karantene og hytteforbud tvang alle til å holde seg hjemme. For oss ble påska fantastisk fin, fordi broren min Fredrik fikk komme hjem så fort, etter en vellykket operasjon, og hele familien fikk være sammen hjemme i Sykkylven. Det tok vi ikke som en selvfølge i forkant, forteller Stine Hole Ulla.

Tidlig i mai sang hun på «Get In», fra Lydkjellerens studio på Gåseid i Ålesund, og konserten kan du se i opptak på Sunnmørspostens digitale scene, på smp.no.

Med seg har hun fiolinist Anne-Randi Håheim Nilsen og pianist Bjørnar Myhr, og André Ulveseter er programleder.

Hun sang blant annet «Mi Mancherai», hentet fra filmen «Il Postino», om den forelskede postmannen som aldri gir opp.

At Stine nå tør å prøve noe nytt igjen, tar hun sjøl som et veldig godt tegn.

Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.


Gikk i dvale

– Jeg er alltid nervøs før konserter, men nå gleder jeg meg først og fremst til å få synge igjen. Det føles som å kjenne på et håp om at vi er på riktig veg, selv om det sikkert vil ta lang tid før samfunnet blir normalt igjen. Det er utrolig deilig å kjenne på følelsen av å ville lære noe nytt igjen, etter nærmest å ha vært i dvale en lang stund, sier hun.

Hjemmekjær: Alt ble ikke som det skulle denne våren for artisten Stine Hole Ulla, men det har vært godt å få litt ekstra tid med familien i Sykkylven, sier hun.  Foto: Kristin Støylen

For det var sånn det var å bli slått ut som artist av koronatiltakene som ble satt inn 12. mars. Alle jobber forsvant over natta.

– I flere uker orket jeg ikke å øve i det hele tatt. Det var ikke gøy lenger. Artistyrket er alltid usikkert fra sesong til sesong, men akkurat denne våren så veldig fin ut for meg, med blant annet fire utsolgte show på Norsk Military Tattoo i Oslo Spektrum i slutten av april.

– Så ble alle jobbene mine kansellert på ubestemt tid, samtidig som broren min ventet på operasjon. Når vi en gang ser tilbake på våren 2020, er det kaoset av alle typer følelser jeg tror jeg kommer til å huske. Fra panikken i starten, med frykt for det ukjente og skuffelse over alt som ikke ble, til de små oppturene som har kommet etter hvert, og den store lettelsen over at broren min nå har det bedre. Jeg gleder meg sånn til å få synge for folk igjen, sier hun.

Henter fram favorittene

Hun har valgt sanger blant sine personlige favoritter til tirsdagens konsert, som klassikerne «Nella Fantasia» og «Gabriellas sång».

I tillegg byr hun på to av sine egne låter. «Traces» var hennes bidrag i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 2016, fire år etter at hun vant Norske Talenter på TV2.

– Og jeg skal synge «Der ej høyre te». Selv om jeg nå bor i Oslo, er jeg veldig hjemmekjær, og det har vært godt å få være litt ekstra hjemme i denne rare og vanskelige tida, sier hun.

– Jeg tror og håper at dette skal bli en fin konserttime for publikum også. For meg føles det så bra og riktig å få gå på scenen igjen. Hvordan det blir med høstens konserter, er jo usikkert, sier hun.

Hun skulle blant annet synge med Ålesund Operakor til høsten, men konsertene er nå utsatt til 2021. Dette blir kanskje ikke året for en turné til Kina med Sunnmøre prosjektkor heller.

– Det er vanskelig å ikke vite hva som skjer framover, men vi klarer oss, også når verden blir litt stillere. Bare det ikke blir stille for lenge. Jeg trenger å få synge igjen.

Stine Hole Ulla har tidligere hatt lunsjkonsert på Scena hos Sunnmørsposten, tilbake i desember 2013. Er du av dem som fint kan høre «O helga natt» hele året, kan hennes versjon høres her:


Julestemning i kvar tone

Stine Hole Ulla syng i dag sine julefavorittar under årets siste Scena-konsert på smp.no.Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.