Annerledes vår også for korpsa

– Det har vært en veldig spesiell periode

Dirigent Ingolf Dragset forteller om korpsøvinger via internett, om øvinger i en på forhånd oppmerka skolegård, om bekymringer for økonomi og rekruttering – og om ei rørende gjennomkjøring av nasjonalsangen da de møttes på ordentlig igjen.

Krevende tid: – Som dirigent har jeg kanskje aldri jobba så mye med korps og tenkt så mye korps noen gang, som det jeg har gjort de siste månedene, sier Ingolf Dragset, dirigent for både Solevåg Skulekorps og Lerstad Skolekorps. Hovedmålet, forteller han, har vært å holde motet oppe hos alle.  Foto: Anne Marthe Vestre Berge

Kultur

Tenk deg en 17. mai uten korps. Det hadde ikke blitt det samme, hadde det? Nå blir det ikke korpsfritt på nasjonaldagen i år, selv om koronakrisa har satt en stopper for storparten av den tradisjonelle feiringa. Likevel: På samme måte som med mye anna har koronapandemien resultert i en annerledes vår og store endringer også for korpsa.