Ung kunst i sentrum

«Framtiderne» åpner opp og viser veg

Etter den stilleste kulturvåren noen kan huske, er det passende nok de unge som inviterer og leder an, til den første kunstutstillingen på Kube etter korona.

Bare her en liten stund: Når utstillingen avslutter sist i august, må skulpturen til Anna Natalie Ballo Hov slås løs og i stykker: Den har fått gro fast i hjørnet med gips, gjennom to uker med montering. — Jeg har fått øynene opp for denne typen midlertidig kunst ved å være en del av Framtiderne, sier Anna.  Foto: Gry Støre

Kultur

Når publikum endelig kan møtes til kultur igjen, skjer det på denne måten; med en mini-åpningskonsert utendørs, der Anita Valderhaug synger fra balkongen på Jugendteateret, og publikum får hver sin is i pinsevarmen på Apotekertorget. Mens helt ny kunst laget av kunstinspirerte unge i Ålesund, venter i Overlyssalen inne på Kube.