Kulturstrøm lørdag:

Stian Carstensen lover noe helt eksklusivt: – Det har aldri skjedd før, og kommer aldri til å skje igjen

Når Stian Carstensen spiller i Parken kulturhus lørdag blir vegen til undervegs.

Gleder seg: Stian Carstensen spiller på Parken kulturhus lørdag. Han lover noe helt eksklusivt, både for de som er tilstede i kulturhuset, men også de som følger konserten hjemmefra.  

Kultur

– Jeg har med en rekke forskjellige instrumenter. Det blir både banjo, trekkspill, steel gitar og fløyte. Det blir en blanding av viser jeg har skrevet selv, gjerne på Eidsvoll-dialekt. Det er jo en truet art, som ikke mange kjenner til, røper Carstensen og legger til at man kan vente seg både barokkmusikk, jazz, klassiske innslag, folkemusikk og hillbillymusikk.


Mer kulturstrøm

Debatt, konserter, kunstnersamtaler og dans. Høstens Kulturstrøm favner bredt, med mange kjente navn.


Gleder seg: Stian Carstensen spiller på Parken kulturhus lørdag. Han lover noe helt eksklusivt, både for de som er tilstede i kulturhuset, men også de som følger konserten hjemmefra.  

Solokonsert

Carstensen er altså kanskje aller mest kjent som frontfigur og multi-instrumentalist i balkanjazz-bandet Farmers Market, men har også spilt sammen med en rekke andre band og musikere i inn- og utland. Lørdag blir det riktignok solokonsert, hvor også publikum skal få bidra.

– Jeg tar også forslag fra publikum, så det blir mye improvisasjon. På den måten er det jo en gammeldags interaktiv affære. Vegen blir til mens man går, og kanskje snubler der og da. Det publikum får se har aldri skjedd før, og kommer aldri til å se igjen. Det blir eksklusivt, lover Carstensen.


Æresdirigenten «hjem» til Ålesund:

Sterke følelser for søndagens konsert

– Å dirigere min første konsert med publikum i salen siden mars, med musikerne jeg kjenner så godt – dette kommer til å bli emosjonelt.


Mens landet har vært stengt ned på grunn av covid-19, og kulturelle arrangementer har stått på vent, har Carstensen benyttet tiden til å skrive låter. Det gjør at han lørdag også kan by på en liten «korona-reinlender».

– Jeg har nok noe om at kinesisk dyrekosthold er litt betenkelig, ler han og legger til at det altså blir noen små musikale kommentarer i forbindelse med verdenssituasjonen.

Vokal: Herman Ekeberg Piano: Jan Gunnar Åkre Bass: Jonas Volle Åkre Trommer: Stig Vågnes Gitarer/mandolin: Nils Harald Ånstad

Følg konserten hjemmefra

Konserten er en del av Kulturstrøm, som er et samarbeidsprosjekt mellom Parken kulturhus og Sunnmørsposten. Det innebærer at konserten streames og blir tilgjengelig for alle. Carstensen tror dette blir ekstra bra lørdag.– Jeg har spilt litt foran kamera, men vært helt alene. Det er en helt egen energi når publikum faktisk er til stede. Jeg gleder meg til å se folk igjen, sier Carstensen og legger til at stemningen selvsagt lar seg overføre til de som følger konserten hjemme fra stua.

– Det er fantastisk å være i gang igjen. Det blir stas å spille på lørdag, slår han fast.