Opprørt over nye brev fra museumsdirektøren

Volda Sogelag og Aalesunds Museum er både overraska og opprørt over brev de har fått fra direktøren i Musea på Sunnmøre, få dager etter årsmøtet deres.  

Reagerer: – Vi hadde trodd at Mupsu ville forholde seg til vedtaket som ble gjort i fylkeskulturutvalget nylig, der det blir lagt opp til videre dialog med vekt på lokal forankring, sier leder i Volda Sogelag, Tove Aurdal Hjellnes (midten). Her på et tidligere møte i Ålesund for lokale museer.   Foto: Marius Simensen

Kultur

I et orienteringsbrev med tittelen «Vedrørende fremtidig driftsstruktur» minner direktør Audhild Gregoriusdotter Rotevatn om at de sa opp driftsavtalene i oktober 2018 og at Stiftinga Musea på Sunnmøre (Mupsu)s forpliktelser utløp 1. januar 2020. Og ber om skriftlig tilbakemelding fra lokalmuseene innen 31. januar 2021, dersom de ønsker å gå videre med sammenslåingen.