Fotoskatt på flyttefot

Nå flyttes flere tiår med blinkskudd - og blir mer tilgjengelig

Mens Sunnmørsposten flytter inn i Pir-bygget i Keiser Wilhelms gate, får de gamle bildene i avisas fotoarkiv helt andre adresser.

Det aller helligste: Sunnmørpostens negativarkiv skal lagres i magasinet til Viti i Borgundgavlen når avisa flytter fra Røysegata til Pir-bygget. Fra Viti ses her fv. Stig Drevik, magasinansvarlig, Stein Arne Fauske, arkivar, og administrerende direktør Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, sammen med Sunnmørspostens ansvarlige redaktør Hanna Relling Berg.   Foto: Nils Harald Ånstad

Kultur

De er mange, alle de øyeblikkene som gjennom årene har blitt fanget på bilder tatt av Sunnmørspostens fotografer og journalister. Og bak hvert bilde som kom på trykk i avisa, kan det gjemme seg en hel filmrull i arkivet. Med flere motiv som aldri ble publisert, men som nå i ettertida, og i framtida, fortjener en mulighet til å bli hentet fram igjen i lyset.