Stort engasjement i Møre og Romsdal:

Fire fakkeltog for forfulgte troende

Det arrangeres fakkeltog for forfulgte kristne og andre trosminoriteter over hele landet i høst. «I fangenskap for sin tro» er årets tema.

Faklene i fjor: Glimt fra fakkeltoget i Ålesund i 2020, med Olaug Lillian Bjørke (tv) og daværende utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) i spissen.  

Kultur

Trosfrihet er en universell menneskerettighet, men er ingen selvfølge i alle land, samfunn og familier.

I Ålesund har organisasjonen Åpne Dører arrangert fakkeltog for forfulgte troende i flere år.

I år viser Møre og Romsdal seg som fakkeltogfylket nummer 1, med til sammen fire fakkeltog for saken, lagt til Fosnavåg, Molde og Kristiansund, i tillegg til Ålesund.

På arrangementet i Ålesund deltar biskop Ingeborg Midttømme, som er på visitas i Ålesund denne uka, skriver arrangørene i ei pressemelding.

Fakkeltogene går på disse dagene:

  • Tirsdag 26. oktober i Fosnavåg. Fra klokka 18.00 i sentrum til arrangement i Herøy kyrkje.
  • Onsdag 27. oktober i Ålesund. Starter klokka 18.30 fra Paviljongen i gågata, til arrangement i Ålesund kirke.
  • Torsdag 28. oktober i Molde, fra Rådhusplassen til Molde Domkirke.

Først 18. desember vil fakkeltoget gå i Kristiansund. Over hele landet er det planlagt 17 fakkeltog i byer og tettsteder fram mot jul.

Appell og sang

– Fakkeltog er en god mulighet til å gå sammen og stå sammen – for dem som deler vår tro, men ikke vår frihet, uttaler arrangøren.

Åpne Dører er en tverrkirkelig, internasjonal misjonsorganisasjon som arbeider for og støtter forfulgte kristne i over 70 land.

Tradisjon: Fra årets plakat, fra Åpne dører.  

For fakkeltogene på Sunnmøre er programmet som følger:

I Fosnavåg er det oppmøte ved Herøy Frikyrkje, med presentasjon av Helge Åkernes i Åpne Dører og appell ved sokneprest Solfrid Leinebø Seljås. I Herøy kyrkje blir det allsang, tale ved Ole Lilleheim og forbønn.

I Ålesund er oppmøte ved Paviljongen i Kongens gate, med appell ved Joakim Solbakken. I Ålesund kirke vil Aalesund gospelkor synge, og det vil være allsang, tale og forbønn, samt appell ved biskop Ingeborg Midttømme.

Fakkeltogene arrangeres sentralt av Åpne Dører og Stefanusalliansen, i samarbeid med lokale komiteer.