For noen tiår siden:

Straks sytti stykker skal spise lutefisk, får kjøkkenet det travelt

foto: staale wattø  Foto: Staale Wattø

For noen tiår siden

Én ting er å ete. Noe ganske anna å lage og servere. Gårsdagens motiv viste rene, ramme sjarmør-etappen, vil vi påstå.

Men se om ikke prinsipielt orienterte og oppegående regionavisjournalister også denne gangen gjorde en forbilledlig innsats: Til grytene og hils på det hardtarbeidende fotfolket!

«Full fart på kjøkkenet. Å tilberede og servere lutefisk til 70 personer er ingen enkel sak, men kjøkkensjef Terje Otterlei, restauranteier Ove Fjørtoft, lærlingene Britt Eli Stenseth og Mindor Klauset og resten av staben ved Sjøbua klarte det uten problem», står det å lese 28. januar 1992.

«Selve restauranten passer ypperlig som ramme rundt et lutefisktreff som dette», la aftenens høyprofilerte æresgjest Jahn Otto Johansen til.


Sjøbua har både stengt og gjenåpna i løpet av de 25 år åra som har gått. Blant fagfolket her på tiårbildet legger vi særlig merke til unge Mindor Klauset. Han må ha gått i en god skole under herrene Fjørtoft og Otterlei, for Klauset-en er i høyeste grad fremdeles yrkesaktiv på fiskefeltet, så å si.

I 2017 titulerer han seg som «matmisjonær» og daglig leder for Klippfiskakademiet.

Denne misjonsmarka ligger i samme omgivelser som akvariet ved Tueneset, men vi har aldri sett noen av kokkene deres forsyne seg fra kummene av den grunn.

Lutefisk-emissæren Johansen prediket følgende på Sjøbua:

«Om man ikke har helt fred innvendes når måltidet starter, vil freden senke seg når lutefisken er fortært». Takk og amen.

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.