Men se om ikke prinsipielt orienterte og oppegående regionavisjournalister også denne gangen gjorde en forbilledlig innsats: Til grytene og hils på det hardtarbeidende fotfolket!

«Full fart på kjøkkenet. Å tilberede og servere lutefisk til 70 personer er ingen enkel sak, men kjøkkensjef Terje Otterlei, restauranteier Ove Fjørtoft, lærlingene Britt Eli Stenseth og Mindor Klauset og resten av staben ved Sjøbua klarte det uten problem», står det å lese 28. januar 1992.

«Selve restauranten passer ypperlig som ramme rundt et lutefisktreff som dette», la aftenens høyprofilerte æresgjest Jahn Otto Johansen til.

I 2017 titulerer han seg som «matmisjonær» og daglig leder for Klippfiskakademiet.

Denne misjonsmarka ligger i samme omgivelser som akvariet ved Tueneset, men vi har aldri sett noen av kokkene deres forsyne seg fra kummene av den grunn.

Lutefisk-emissæren Johansen prediket følgende på Sjøbua:

«Om man ikke har helt fred innvendes når måltidet starter, vil freden senke seg når lutefisken er fortært». Takk og amen.

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.