Det vil si: Hedvig Thomassen var visst ikke mer enn ti og et halvt da Kakken Lilleheim og Mattis Thoresen kunne overrekke de milde gavene.

Hun hadde til og med håvet inn selveste hovedpremien, ei fiskestang komplett med snelle og sluker. Pluss noen T-skjorter.

«i småbåthavna på Bogneset har hun, sammen med søsken og venninner, skaffet blant annet blåstål og ulke til akvariet» leser vi anno dazumal.

«Hedvig som går på Nørvasund skole og blir 11 år 4. februar neste år, er et aktivt medlem i Jugendteatret der hun er hver mandag.

Og så har hun danset ballett. men det har hun sluttet med nå. Hun er en ivrig fisker og er nedom fjøra på Bogneset svært ofte (...)

– En del får vi. Men her er en ganske stor torsk som vi ser av og til. Men den vil ikke bite. Men sei får vi litt av, og litt av hvert annet også», kunne premievinneren melde i sakens anledning.

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.

I dag domineres trolig tilværelsen av seks kortere gitarstrenger snarere enn et langt fiskesnøre. Den nå 35 år gamle jenta er solid etablert som suksessrik musiker.

Hedvig Mollestad er i dag best kjent som gitarist. Her spilte hun med Jarle Bernhoft på Ålesund Live i fjor. Foto: ODIN JÆGER

Særlig vekker hun oppsikt i den egne trioen, der det går i tyngre jazzrock.