Hør på dette: «Det er ikke lenge siden bilannonser som «bill. mrk. jentekjørt» var vanlige. Jenter og bil, ja det var akkurat som å selge vaffeljern til far.

Nå har far inntatt kjøkkenet – og jentene bilbransjen. For en måned siden ble Reidun Solheim (26) fra Stranda ansatt som bilselger hos Sun Auto i Spjelkavik».

Så står det å lese i landsdelens ledende regionavis fra 18. august 1992.

«Så langt vi har brakt på det rene er Reidun den første jente i Møre og Romsdal som er ansatt som bilselger, sier disponent Bjørn Uggedal i Sun Auto», står det videre.

Tittelen «disponent» gikk vel av moten et sted i løpet av disse tjuefem åra som har gått? I dag skal vi helst flotte oss med noe kaudervelsk på engelsk.

«Til nå har jeg solgt syv biler, to brukte og fem nye. Første bilen jeg signerte kontrakt på var en kvit Colt 1992-modell. Da var jeg stolt», kunne Solheim melde i sakens anledning.

Hun hadde visst ikke hatt bilselger som sin gamle drøm. Reidun lekte med dukker som barn, ikke biler. Jenta søkte kort og godt fordi hun mente det var en utfordrende jobb.

Ingen helteaktige ambisjoner om å rydde ny bil-veg på jentenes vegne, altså.

Forstår vi det rett, bestyrer Solheim i dag en pub på Bjorli, etter en mangslungen karriere som bl.a. inkluderte pizza. Enn vaffeljern? Se dét vites ikke.