For noen tiår siden:

Hatt måtte du ha – enten du nå var disponent eller vognmann

  Foto: NN

For noen tiår siden

Vi holder oss på Skansekaia et døgn til. Borgund Emballasje leverer tydeligvis spesialcontainere for kjølevarer også.

«Returneres til Quick Iskremfabrikk, Sandnes. Tlf. 61 356» er hendelset skiltet med.

En solid øyekrok i hvert hjørne. Dette er nok dimensjonert for å kunne hives om bord i ei tidlig Møre-rute på sør. Skal tro hva som skal fraktes? Ferdigvarer? Råvarer? Halvfabrikata?


Vi skulle så gjerne ha gledet vårt publikum med en utlegning om iskremfabrikken Quick i Sandnes. Men det er like vanskelig å finne gangbar informasjon rundt den som om selve Borgund Emballasje.

Det samme gjelder dessverre også Ålesunds egen «Møre-Is» som falbys fra vestveggen litt lenger bak i Sorenskriver Bulls gate her.

I dag finnes det småskalaprodusenter av næringsmidler i haug og dunge. Regelverket ble mjuka opp for noen år siden, med hyggelige konsekvenser.


Vi sitter likevel med en følelse av at det må ha vært ganske tilbyksendes å prøve seg på seint femti- og tidlig sekstitall også.

Det fantes i alle fall et ganske variert utbud av lokalt produserte og formidla varer.

Mulig dårlige kommunikasjoner hadde med dette å gjøre. I dag er transport sannsynligvis altfor billig og konsernmakta tilsvarende brutal. Når røverne i dagligvaremarkedet i tillegg begynner å leke bestevenner, skal en viss mann ha takk.

Nei, nå får vi se til å roe oss ned igjen og heller nyte synet av enda en flott Opel: Rett over Borgunds eminente is-container skimtes jo et Blitz-glimt!

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.