Gunnar Monsen merka seg det fiaskopregede forsøksfisket utafor Vest-Afrika som Elias Vågnes fortalte om nylig her i tiårspalta.

– Her har jeg noen bilder av «Volstad Senior» som fisket med line på Afrika-kysten fra tidlig på sekstitallet og fram til 1973. De gjorde det langt bedre.

Det var to andre båter sammen med dem, nemlig «Remøy» av Fosnavåg (Åge og Ståle Remøy) – i dag kjent for Rem Offshore og Olympic Shipping – og «Rønstad» av Lepsøy, forteller Monsen.

Skipper var Ola Myklebust fra Gurskøy, styrmann Olav Hauge, gursking han også, og stuert Edmund Pettersen fra Ålesund, legger bildeutlåneren til.

Far min, Rolf Monsen, kom om bord cirka 1967–68 som maskinsjef og var om bord til båten ble solgt. 1973 fant italienerne ut at det var for mye kvikksølv i størja. Snipp snapp snute, eventyret ute.

«Volstad Senior» ble henta hjem og utrusta for ringnot. Båten ble etter hvert solgt til et rederi i Trøndelag og omdøpt «Trønderhav». Etter et mellomspill hos Møgster som «Strilhav», ble den spiker.

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.