Denne blide, blå buketten nydelige nelliker var på trykk her i bladet 21. april 1993.

«Klare for årets nellik-aksjon», lød tittelen. Kandidatene som springer ut av allmennfaglig studieretning på vårparten har alltid oppvist et snev av idealisme. Gitt innsamlede overskudd til gode formål.

«Torsdag kan du møte dem over alt i Ålesund, de om lag 120 blårussene med store buketter blå nelliker», leser vi videre. «I år er det støttegruppa for seksuelt misbrukte barn som skal nyte godt av pengene som blir samlet inn.

– Seksuelt misbruk av barn er et problem som er kommet mer og mer fram i lyset de siste åra. Undersøkelser viser at omtrent fem prosent av alle barn utsettes for seksuelt misbruk over lengre tid, sier Monica Kløvning, Liv Hofseth og Sindre Dahlstrøm, tre av de mange i blått som torsdag skal ut for å samle inn penger».

Ungdommene kunne fortelle at det var blårussens landsmøte som hadde vedtatt formålet.

«Blant annet fordi dette er den eneste støttegruppa som tar vare på ungene i slike sammenhenger», la de til.

For 25 år siden fantes det rundt 10.000 blåruss på landsbasis. Hver eneste av dem fikk tjue nelliker å selge a 20 kroner.

Det lå an til en hyggelig sum dersom russekullet sto på.

Vi på vår side blir sittende og lure på om det fremdeles finnes blåruss i videregående.

Vi møter dem overalt i næringslivet, bevare oss vel. Men har «handelsskolen» omsider tatt til vettet og fulgt føringa i opphavet «rouge», altså «rød»?