Vi gutta gikk i jakke og bukse. Mange gikk i dress. Kvit skjorte og slips var det vanlige. De fleste hadde kappe, noen hadde endatil hatt; tyrolerhatt med ei lita fjør. Ransel eller sekk var ikke vanlig. De fleste hadde bøkene i en eller annen form for veske. Noen kom med dem løst under armen.

Vi opererte både innenfor og utenfor porten. I bakken i Latinskolegata var det ei igjenmura dør. Der hadde vi trygg røykeplass. Lærerne som hadde inspeksjon gikk aldri utenfor porten.

Det gikk mest i South State og Blue Master. Noen hadde Craven A. Det hendte det dukket opp Benson & Hedges, engelske sigaretter i en eksklusiv metalleske med gravert logo.

Da ble det andakt i leiren, og det var spørsmål om å få ta et drag. Jeg husker ikke om noen hadde rullings.

Bildet er nok tatt i 5. gym – russeåret, høsten 1964, men før vi hadde fått de små russeluene til å ha på jakkeslaget. De fikk vi etter «grisefesten» på Seilerhytta. Huff og huff.

Fra venstre ser vi Fred Loe (reallinja), Geir Anders Sørensen, Lars Ness og Harald Tryggestad (engelsklinja). I bakgrunnen Magne Holen, Per Sperre og Peer Volstad (med ryggen til).

Samholdet var sterkt, også i friminuttene. Ikke alle brydde seg med å jage oss ut. Men jeg husker likevel godt den øredøvende trampinga i jerntrappene når det ringte inn.