For noen tiår siden:

Latinskolens idrettsdag på Aksla bød også på røykepauser

Våren 1963 hadde Latinskolen idrettsdag på Aksla stadion i flott og varmt vær.
For noen tiår siden

Både lærere og elever gjorde en stor innsats på idrettsbanen. Elevene løp, hoppet og sprang, og lærerne fungerte som tidtakere, lengdemålere og assisterte i de forskjellige øvelsene.

For oss elever var det kjekt å se at lektorene – som ellers var tilknappede og korrekte med dress og slips – nå plutselig opptrådte i sporty fritidsklær.

Men ikke alle var på banen. Noen fristet også en roligere tilværelse på sidelinja.

For noen tiår siden:

Dei skulka skulen torsdag og kom i bladet fredag den trettande

Året var 1977 og mai såpass mild at det var meir freistande med ein byatur enn å tilbringe den 12. dagen i månaden på Brattvåg ungdomsskule.


På bildet ser vi et lite tribuneglimt. Foran fra venstre lektorene Per Sveino og Bjarne Rørvik, Per Yttredal, Johan Næss (mitt søskenbarn) og Sam Bogsnes. Den vesle gutten er muligens Bård Bogsnes.

Kroppsspråk og detaljer røper at flere er i ferd med å ta seg en røyk – idrettsdag eller ei.

Rørvik var inspektør og en lærer det sto respekt av. Når du hadde ham i et fag, var det best å ha gjort leksa si og følge med.

Et par trapper opp sitter elever. Det har ikke lykkes å identifisere alle. Men nr. to fra venstre er Gunnar Ellingsen, seinere valgt til russepresident for 1965-kullet. Han nyter fremdeles stor respekt fra sine medruss for denne innsatsen.

For noen tiår siden:

Då lyset kom til Ålesund


Gutten i hvit skjorte er Kåre Synnes, og inn fra høyre kommer Kari Lynghjem.

Ser vi nøye etter, ser vi både vesker og skolebøker der oppe på bakerste rad. Noen leste faktisk pensum ute på tribunen.

Kanskje var ungdommen bedre enn sitt rykte, allerede da?

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
For noen tiår siden