Som barn av det midtre sekstitall klarer vi ikke med vår beste viten og vilje provosere fram minner om denne hvite paviljongaktige bygninga ved foten av Aksla.

Den sto der jo, på samme tid som byparken rant over av publikum. Er vi på slutten av femtitallet eller tidlig sekstitall?

Ser ut som dette hvitmalte bygget rigga omtrent der trappene begynner. Var det en slags kiosk? Et avtrede?

Nuvel. Hovedattraksjonen den gang da var nå en gang «KK».

For en gangs skyld ikke vår hjemlige KK, som i Kjell Kipperberg. Nei, dette var en annen musisk Kjell. Som i Karlsen.

Kjell Karlsens orkester var en særdeles langlivet og respektert institusjon i steinrøysas musikkliv.

Med herrer som refrengsangeren Odd Børre og stjernetrompeteren Finn Eriksen i spissen loggførte de opptil flere «heite hits» fra femtitallet og utover. Grand Prix og greier.

«Stress»? «Lappland»? «Intet nytt under solen»? Gjett om!

Siden vi skriver for ei landsens, patriotisk lita lokal-lefse, plikter vi å minne massene om at Kjell Karlsen gifta seg med ei ålesundsjente. Søstra til en annen sanglig bastion, nemlig malmfulle og vitale Odd Olsvik.

Vi sitter ikke på eksakt viten når østfoldingen Kjell formaliserte sin forbindelse med sunnmørske Lill-Louise Olsvik. Men begge er blant oss ennå, i sine 87. og 85. år respektive.

Bildene byr dog ikke på bandlederen sjøl. Han hadde det med å krøke seg ned ved tangentene, han.

I stedet har vi innledet et aldri så lite etterforskningsarbeid knyttet til den sommerblomstrede vokalisten foran den velvokste blåserekka i det vesle fotografiet her til høyre.

Inntil noen drar til torgs dugende bevis for en annen, er vi villige til å risikere det lille som eventuelt måtte være igjen av ære på at dette var en purung Laila Dalseth – med før nevnte Finn Eriksen rett bak der.