For noen tiår siden:

Skilpadder klekka i iskremboks

Det var faktisk en liten sensasjon. Midt på vinteren i 1967 ble det på Flisneset i Ålesund klekka ut skilpaddeunger og det hadde slett ikke vært noen enkel sak å få det til.

Skilpadder: I 1967 ble det klekka skilpadder på Flisneset i Ålesund.  Foto: ROGER ENGVIK

For noen tiår siden

Det starta med at Odd Vadset fikk overta et par skilpadder av arten Rødøyet terrapin, som i vill tilstand lever i planterike sumper i Mississippi i USA. Skilpaddene hadde levd et kummerlig liv i en blomsterbutikk, men hos familien Vadset fikk de reint, filtrert og oppvarma vatn i et akvarium – der det også var god svømmeplass.


«Dette er et historisk foto av Suløen»

Tidlig på 60-tallet åpnet Allen og Sandra Jaffe «Preservation Hall» i New Orleans, for å eksponere og fremme den gamle New Orleans-jazzen.

 

Variert kost fikk de og ble inspirert til å formere seg. Det var ikke lett å finne opplysninger om hvordan man skulle legge forholdene til rette for egglegging og klekking, og det ble undersøkt høyt og lavt, både i Norge og i utlandet.