– Ja, jeg har sett det. Og det var vel som forventet og noe vi hadde regnet med - med stor dramatikk. Katastrofefilm er jo en egen sjanger, som noen liker, sier hun.

Mjelva innser at dette blir en film som mange vil se.

– Samtidig oppleves det spekulativ at man på en slik måte spiller på våre verdier og vår skjebne for framtida, sier hun.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Selv spurte datteren hennes om de skulle filme «at huset vårt og hotellet blir knust?». Smp.no har imidlertid fått opplyst fra filmselskapet at Union-hotellet - som ligger et stykke opp i dalsida - står trygt.

– Er helt trygge

Verre er det for Hotell Geiranger nede i sentrum  - altså i filmen. Eksteriørbildene av hotellet som får knust resepsjonen, er hentet herfra, ifølge produsent Martin Sundland.

Mjelva er likevel ikke bekymret:

– Vi er helt trygge, og vi vet at det finnes gode beredskapsplaner og varslingssystemer. Ellers ville vi aldri sendt barna våre til skolen og barnehagen. Men jeg vet ikke om barna vil se denne filmen. Personlig skal jeg se den selv, sier Mjelva.

Les også: 40.000 liter vann knuste hotellresepsjonJoner på innspillingen: – Jeg kjenner det godt i beina

Hun har merket seg reaksjoner på Facebook og andre steder, etter at «Bølgen»-filmklippet ble lagt ut.

– Mange synes det er ubehagelig og ekkelt å se dette, sier Mjelva.

Samtidig er bygdefolket vant til at det stadig lages filmer og gjøres opptak med Geiranger-området som ramme, med påfølgende stor oppmerksomhet, forteller hun.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Stor oppmerksomhet

Dagens Aftenposten har viet stor oppmerksomhet til naturkatastrofen som truer Geiranger og en rekke andre lokalsamfunn i flere kommuner.

En ni sider lang reportasje i A-magasinet er koblet til filmen som lages.

– Det vil nok bli en del oppmerksomhet fremover, men jeg tror nok at året frem til filmen kommer ut stort sett vil bli som et vanlig år for oss, sier Mjelva.

Monja M. Mjelva ved Hotel Union opplever katastrofefilmen som spekulativ fordi den spiller på skjebnen til innbyggerne i Geiranger. Men hun påpeker at de er vant med at det lages filmer med turistbygda som ramme. Arkivfoto