- Et skyhøyt nivå

Renat Zimin og tvillingene Maria og Ingrid W. Ose gikk i helga direkte videre til Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo.
Kultur

- Jeg følte det gikk veldig dårlig, men det gjorde det tydeligvis ikke, sier Ingrid W. Ose (16) fra Sandane.

Både hun og tvillingsøsteren Maria, som begge spiller fløyte, fikk 24 av 25 mulige poeng og gikk dermed direkte videre fra regionalmesterskapet som innleder Ungdommens Musikkmesterskap (UMM) som går av stabelen i Oslo i slutten av november.

Videre i år også

Den samme poengsummen fikk Renat Zimin (14) fra Åndalsnes. I fjor gikk han videre ved å spille piano, i år klarinett.


Tre videre til nasjonalt mesterskap

David Sewerin (12) fra Ålesund på piano, Renat Zimin (13) fra St.Petersburg/Åndalsnes på piano og Harald Haram (17) fra Ålesund på marimba fikk alle førstepris under lørdagens regionale utgave av Ungdommens Musikkmesterskap.

 

For Bendik Kvalsvik Stenberg blir det også muligens en tur til UMM i Oslo. Han fikk 22 av 25 poeng, og vil få vite om han er videre etter alle de andre regionalmesterskapene rundt om i landet er gjennomførte.

- Vil hevde seg godt

Regionalmesterskapet ble arrangert på Ålesund kulturskole lørdag. 21 deltakere innen klassisk musikk fra Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane hadde meldt seg på. Årets disipliner er sang, stryk, gitar og blås, i tillegg til duo og ensemble som er hvert år.

- Det er et skyhøyt nivå blant de som har gått videre, og jeg tror de vil hevde seg godt i Oslo, sier Marianne Slyngstadli, som sammen med Oskar Sletfjerding og Georgi Paskalev utgjorde årets jury.

Les mer i mandagens utgave av Sunnmørsposten.