Den aller første singelen

Fredag er artisten klar med minikonsert under konseptet Scena i Sunnmørsposten.

Her kan du sjå lunsjkonserten Adam Cliff hadde på Scena i 2014.

– For meg er det naturlig med et alias

Kultur

Konserten, som består av tre låter, er Ole Andreas Høybergs første opptreden som artisten Adam Cliff. Han har opptrådt mye før, men nå går han solo under nytt navn.

– For meg er det naturlig med et alias. Både fordi jeg benytter mitt ekte navn i jobb som sanglærer og fordi aliaset i større grad gir meg en rolle og fjerner det faktumet at jeg egentlig er en beskjeden fyr. Dessuten, en dag drømmer jeg om å slå gjennom i USA. Da må jeg ha et navn som funker der.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Satser

Han tør å si det nå, men lenge fornektet Ole Andreas for seg selv at det var musikk han helst ville drive med. Selv om han har en bachelorgrad i sang- og musikkpedagogikk fra musikkonservatoriet i Kristiansand, hadde han lenge en jobb som hadde ingenting med musikk å gjøre.

– Det var vanskelig å få seg jobb som sanglærer i Oslo, og jeg trengte en jobb for å tjene penger. Årene gikk og plutselig hadde noe som skulle være midlertidig blitt fast. Ole Andreas tok et oppgjør med seg selv og bestemte seg for å satse på musikkdrømmen.

Kristen

Nå er artisten Adam Cliff ute med sin aller første singel, «Song of Adam». En låt som handler om noe så stort som skapelsesberetningen. Ole Andreas er kristen, og det skinner gjennom i tekstene hans.

– Ja, men jeg merker at folk tolker tekstene på vidt forskjellig måte ut fra eget ståsted. Det er helt greit. Du må ikke være kristen for å høre på min musikk.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Album

Musikalsk er Adam Cliff inspirert av blant andre Johnny Cash og Foo Fighters. Det musikalske lydbildet hører hjemme under «americana», en blanding mellom pop, folk, gospel og rock.

Over nyttår slipper Adam Cliff sin andre singel. Etter hvert er målet å opparbeide seg flere låter, til et album. Når han kommer så langt vil han også holde flere konserter.

Under Scena-konserten, som fredag er tilgjengelig på smp.no, kan du høre to av Adam Cliffs egne låter – «Song of Adam» og «Solitary». Den tredje låten er Foo Fighters` «Times like these».

Se tidligere lunsjkonserter her:

Scena: Maria Holstad

Scena: Skog

Scena: Harald Olsvik

Scena: Lena Nymark

Scena: Ine Hoem

Scena Hayden

Scena: Jonas Volle Åkre

Scena: Ketil Strand

Scena: Ingrid Johanne Fylling Nupen

Scena: Robert Post

Scena: Tellef Raabe

Scena: Sigrid Raabe

Scena: Stine Hole Ulla

Scena: Stig Ulv

Scena: Liv Håker

Relaterte saker:

«Ukult» instrument ga nye opplevelser

Da hun var 13 år ville den nye musikklæreren ha henne til å prøve et nytt instrument. Det er hun glad for i dag.