Talentparaden

De er mange som har kommet langt etter å ha gått på Fagerlia videregående skole i Ålesund. Hvor langt viste de under den store artistgallaen på Parken kulturhus.
Bildeserier

Forestillingen «FagerLive» som ble vist to ganger 8. november, er en del av skolens 150-årsfeiring. Linjene for musikk, dans og drama kom på plass med «Reform 94». Mange talenter har vært innom skolen siden da, og brukt årene der godt.

- Jeg syns det er fint å komme tilbake og gjøre noe for dem som var med på å dytte meg fram i starten, sier opera- og jazzsanger Birgitte Velsvik. Hun framførte både Duke Ellington med storband, og den klassiske «Katteduetten» med tidligere elev Kathrine Eckholm.

Tilbake

Programmet var fylt av både klassisk musikk, kor, storband, dans, nysirkus, improvisasjon, lyrikk, et bestillingsverk av Kristian Skårbrevik, samt en avdeling med soloartister, som Hilde Marie Kjersem:

- Jeg gikk ut av Fagerlia for 15 år siden, men nå det tok bare ett minutt før jeg følte det som om det var i går jeg gikk på musikklinja. Det er en ære å få lov til å være en del av arrangementet, sammen med så mange andre med samme bakgrunn, sa Kjersem, og framførte blant annet sin egen låt. «I can’t go back».

Jenny Langlo valgte å synge Erik Byes «Vårherres klinkekule»:

Jeg har mimret tilbake til min Fagerliatid, og dette er en coverlåt jeg gjorde mye da. Den ville passet like godt for 150 år siden da Fagerlia ble opprettet, som den gjør i dag, sa Langlo.

Lykkelige år

Lena Nymark kalte det for tre skolelykkelige år, fra 1996-99, da hun var elev med klassisk saksofon som hovedinstrument.

- Det kan hende jeg spiller litt feil nå. Piano og sang var bi-instrumentene mine på Fagerlia, fortalte Nymark.

Teksten på låta hennes «Stole på» passet bra i Parken kulturhus denne konsertkvelden: «Jeg vet jeg får det til. Bare gi meg tid».

Artistene som deltok

Ved siden av nåværende Fagerlia-elever ved musikk, dans og drama, og noen lærere, deltok disse på artistgallaen:

Solister sang og musikk: Hilde Marie Kjersem (Marie Munroe), Jenny Langlo, Lena Nymark, Kari Harneshaug, Marius Solevågseide, Bjørn Johan Muri, Kathrine Eckholm, Birgitte Velsvik, Hallvard Braaten Steinhovden, Oliver Dyb Sandnes.

Nysirkus: Karoline Aamås.

Dansere: Anne Skorpen, Magnus Emaka Einang, Azra Korjenic, Jorunn Kjersem Hildre, Antonia Genta, Stine Karoline Eliassen, Emily Smith.

Komponist: Kristian Skårbrevik.

Dirigent: Marianne K. Slyngstadli.

Programledere/teater: Amalie Sofie F. Jensen, Preben Rongve.

Musikere orkester: Håkon Hagen Knutsen, Ingrid Øvstedal Vik, Jonas Hamre, Katrine Liaset, Vidar Sæther, Pål André Worren, Erling Skorpen, Mathea Strømmegjerde, Sol Solholm, Martha Rye Otterdal, Ole Martinus Breivik, Per-Arnt Olsen, Ellisiv. A. Hatlen.

Komp: Jan Ivar Ekroll, Jakob Rypdal, Sindre Bergsvik Øvstegård, Marius Myhre.