Storslått vestlandsnatur i indisk kinofilm

Sunnmøre og Nordfjord sentrale kulisser i filmen Kaaki Sattai.

Kultur
  • Se musikkvideoen til filmen i vinduet øverst

Flere av opptakene til kinofilmen Kaaki Sattai, som har verdenspremiere førstkommende fredag, er gjort i vestlandsk natur.

- Film er en fantastisk kanal for å gjøre reisemål og merkevarer populære i India. Filmens skuespillere Sri Divya og Sivakarthikeyan har millioner av fans, og et stort indisk publikum vil nå oppleve Sunnmøre og Nordfjord på kinolerretet, heter det i ei pressemelding signert Sigmund Elias Holm i Vestnorsk filmkommisjon.

I indisk og tamilsk film er det populært med musikk- og dansesekvenser, og det er en av disse sekvensene som er lagt til Vestlandet, går det fram av meldinga.

Kaaki Sattai er den tredje filmen fra Chennai som gjør opptak på Vestlandet de siste fem årene.

- Det viser at arbeidet vi har gjort med å gjøre fjordene kjent i indisk filmbransje begynner å få resultater, heter det videre fra Holm.

Tidligere har filmene Ko og Maattrraan sammen med VPB Media gjort opptak i blant annet Måløy, Geiranger, Valldal, Averøy, Aurland, Odda, Voss og Bergen, og Vestlandet har flere ganger vært i søkelyset til den indiske filmindustrien. 

Vestnorsk filmkommisjon er finansiert av fylkene Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland, og samarbeider med internasjonale filmskapere for å tilrettelegge regionen for filminnspillinger.

Les mer om filmen (ekstern lenke)