Musikk:

Mye hørt om natta

Harald Frostad kom ut med sin nye plate "Ka du sir?" 5. januar. To måneder senere blir han spilt hyppig i NRK – særlig om natta.
Harald Frostad
- Født i 1968. Fra Spjelkavik, bor nå på Valderøy. Faren, Tor Frostad, var også musiker. - Var sanger i flere band, som Charlie, Cafe News og Remember When. Frontfigur i bandet King Kamping fra 1988, som ga ut en CD og flere singler. - Har gitt ut flere singler under eget navn, blant annet supportersangen "Aalesund Aalesund" i 2002. - Ga ut sin første solo-CD i 2003. Denne inneholdt låten "If I could do it all over again" som lå i ni uker på Norsktoppen.
Kultur

Frostads musikk finnes nemlig på spillelistene både til Dansefot Jukeboks og til Country Jukeboks, som blir sendt på NRK nattetid. Programmene fungerer slik at publikum stemmer fram hvilke musikkvideoer de vil se, og den siste tida har mange av stemmene tilkommet Frostad. At folk sitter oppe midt på natta og stemmer fram "Ka du sir?" synes han er flott. – Det setter jeg stor pris på. For meg betyr profileringen via Jukeboks mye, sier han. Medgang Likevel er det ikke bare på Jukeboks-programmene Frostad er populær. Etter at han ga ut sitt første soloalbum på dialekt har mye gått Frostads vei. – Jeg får tilbud om flere spillejobber enn før. Samtidig har jeg fått veldig positive tilbakemeldinger både fra folk i bransjen og andre. Jeg får stadig sms-er og e-poster fra folk som liker musikken min. Det er hyggelig, sier Frostad. Han er imidlertid ikke musiker på heltid, selv om det er et mål på lang sikt. – Den dagen jeg kan leve av min egen musikk, vil jeg vurdere å legge den andre jobben min på hylla, sier han. Egen musikk For Frostad ønsker først og fremst å spille egne låter. – Jeg har vært trubadur i 20 år og har likt å spille coverlåter. Men jeg legger ikke skjul på at jeg aller helst vil spille mine egne, sier han. Sannsynligvis får han god anledning til det i løpet av våren og sommeren. Det første oppdraget kommer allerede førstkommende fredag, da han skal spille på AaFKs Kick Off. Les om Kick Off'en her. – Senere i vår vil jeg få med meg dyktige musikere og besøke countryfestivaler og klubber over det ganske land, sier Frostad. Han er svært fornøyd med å ha fått erfarne musikere med på laget. Bandet til Frostad består nå av Tor Erik "Elg" Knudsen, Terje Støldal, Bottolf Lødemel og Freddy Holm. Befriende med dialekt I 2003 ga Frostad ut plata "What's it gonna be?". Tidligere har han gitt ut plate med bandet King Kamping, også det på engelsk. Derfor var nok mange overrasket da Frostad nå ga ut plate på dialekt. Selv synes han det er befriende å skrive på det han kaller Spjelkavik-dialekt. Det var i Spjelkavik han vokste opp, men bor nå på Valderøy. Og der har folket beholdt noe av det "Spjelkavikerane" er i ferd med å miste. – Jeg synes det er synd at ordet "ikkje" er i ferd med å bli borte i Vika. Da jeg vokste opp sa vi ha'kje, vi'kje og ska'kje, men nå er det ha'kke, vi'kke, ska'kke. Jeg vil i alle fall gjøre mitt for å videreføre den dialekten jeg vokste opp med, sier Frostad. Ærlig Det er imidlertid ikke språkpolitikk som gjorde at han endelig ga ut plate på sitt eget mål. – Når jeg skriver på dialekt utleverer jeg meg selv mer enn når jeg skriver på engelsk. Men nå er jeg voksen nok til å være ærlig. Det handler om å være tro mot seg selv, avslutter Frostad. Les mer om Harald Frostad her.