– Det jeg har kosa meg mest med tror jeg er scenene under vann, sier Kristoffer Joner i bakomfilmen.

Han spiller en av hovedrollene, den erfarne geologen Kristian Eikjord.

Les vår anmeldelse av Bølgen: Nervepirrende velgjort.

– Jeg har jo astma, så jeg har redusert kapasitet på lungene, men volumet er visst ganske greit. Kanskje det har med astmaen å gjøre? At jeg hele livet har jobba med å puste, fortelle han videre.

Se Sunnmørspostens presentasjon av trusselen som Åkerneset, også kalt Åkneset, faktisk utgjør: Fjellet som trugar - slik vert den verkelege bølga

Studio i Romania

I bakomfilmen som nå er sluppet får vi et innblikk i hvordan katastrofefilmen ble til.

Vi får blant annet se Joner og en skuespillerkollega sitter i bilen mens de venter på at bølgen skal treffe. I filmen skjer dette i Ørneveien i Geiranger, men under innspilling ble det hele til i et studio i Romania. Store konteinere med vann blir tømt ned en rutsjebane som fører fram til bilen.

Se video øverst i saka.

– Bølgen er et forsøk på å gjøre noe som aldri har vært gjort i Norge før, å lage en katastrofefilm. Dette er noe vi kjenner godt fra utlandet og hovedsakelig Hollywood, men i Norge har det aldri blitt gjort på ordentlig, sier manusforfatter John Kåre Raake i filmen.

– En annen ting som er helt unikt, både i Norge og i hele verden, er at vi lager en katastrofefilm om noe som ikke har skjedd, men som kommer til å skje.

Produsent Martin Sundland roser statistene i filmen.

– Nå er klokken halv ett og de 85 statistene som møtte opp klokken 04.30 er her fremdeles og står på og jobber som et uvær. Det er helt fantastisk.

Fremdeles populær

Bølgen har vært populær siden premieren 28. august. Hele 3.336 billetter ble solgt bare i Ålesund i løpet av åpningshelga. Ifølge Filmweb var tallet 133.331 for hele landet.

Nå, tre uke etter, er det solgt totalt 549.404 billetter i hele landet, og det er fortsatt så stor pågang at den vises på 80 kinoer denne helga.

Filmen er også plukket ut til å være  Norges Oscar-kandidat for «Beste utenlandske film».