Musikk-maraton på Giske

Maria Mena synger splitter ny sang under Sommerfesten i kveld.

  Foto: Vegard Vågnes

  Foto: Stig Vågnes

  Foto: Marius Beck Dahle

  Foto: Stig Vågnes

  Foto: Stig Vågnes

  Foto: Stig Vågnes

Kultur

- Jeg skal spille en sang som aldri er blitt fremført tidligere. Jeg gleder meg veldig, sier Maria Mena minutter før hun skal på scena som en av 60 artister under årets Sommerfest.

Sangen "All This Time" ble spilt for aller første gang på Giske i 2008. Den ble en kjempehit.

- Det bringer tydeligvis lykke å ha verdenspremiere på Giske, sier hun til smp.no.

Musikkfest

Langt over 10.000 publikummere har allerede funnet vegen til Giske i dag.

Sunnmørsposten satser tungt på dekningen av Sommerfesten på Giske i helga med direkte videooverføring.

På Sunnmørsposten sine nettsider kan du under Sommerfesten sitte på din egen PC, forutsatt at du har tilgang til internett, og se alle konsertene direkte. Opptakene blir også lagt ut på våre nettsider i ettertid, så det er fullt mulig å gå inn og se hva som foregikk denne siste dagen i juli.

Se fjorårets sommerfest HER

Forbedret.

– Vi fokuserer mye på at lydmiksen skal bli perfekt, sier teknisk sjef i Sunnmørsposten, Jan Ove Steffensen. Han forteller at det hele tiden jobbes med å forbedre hva som ble gjort forrige gang.

– Teamet skal håndtere sju kameraer, fordelt på de to største scenene. Vi har et kamera på kran, et på skinnegang pluss noen på scena og blant publikum. Jeg tror dette vil bli satt stor pris på.

Stort team.

– I år har vi cirka 30 medhjelpere som skal hjelpe til med medieopplegget, sier Steffensen. Han legger til at det ikke bare skal video ut til de tusen hjem, men også opp på storskjermer på festivalområdet. Disse er nye av året.

Langvarig dekning.

– Sendingen vår starter på nettet lørdag klokken 11:45, og så skal vi holde på i nesten 15 timer, forteller Steffensen.

– I år skal vi også ha reportere på stedet som skal fylle de korte pausene med små intervjuer og lignende. Mellom hver konsert på de to hovedscenene er det cirka tre minutter pause, og da kommer reporteren inn. Dette har vi aldri gjort før, så det blir spennende. Steffensen vil rose artister og arrangører for godt samarbeid

. – De er veldig snille som tillater vår nærgåenhet.