Hysterisk morsomt

S-M-XLs best of-forestilling «Takk for sist» har alt. Tidvis er det så ellevillt at man ler så man griner – og et par ganger er det så rørende at en jaggu må tørke ei tåre for det også.

  Foto: Marius Beck Dahle

  Foto: André Pedersen

  Foto: André Pedersen

  Foto: André Pedersen

Kultur

Eldes med stil

Over fire år er gått siden sist Astrid, Vibecke og Ina spilte revy sammen sist. Damene er blitt eldre og har - ifølge dem sjøl, fått både lesebriller, rynker og, for Astrids del, gebiss.

Som revyartister, for det er det de vurderes som her, har trioen imidlertid eldes med stil: De er trygge og energiske på scena, tør seg på kunstpauser, synger både flott og flerstemt, har lagt inn fine overganger - i det heile framstår revyen som finpussa til fingerspissene.

"Best of"

Det at damene tidligere har spilt fem ulike show sammen har gitt dem et stort utvalg nummer å velge blant. Lurt når man skal sette opp ei best of-forestilling.

De tre har plukket, og de har plukket med omhu. Resultatet er et «Takk for sist» bortimot uten dødpunkt.

Også de fire heilt nye innslagene og de to halvnye som er tilført blant totalt 14 innslag, er strålende.

Ta det nye nummeret «Fra hytte til hytte», der Vibecke Haagensen - som Kristin Krohn Devold, oppsummerer den tidligere forsvarsministerens liv etter nettopp ministerposten. Replikken om påstått stort sexpress på viddene, der Krohn Devold angivelig skal ha blitt tatt bakfra av et snøskred, får latteren til å slå i veggene.

Se intervju med S-M-XL

Sursild-bar

Ett av kveldens beste, men likevel et lite stykke unna kveldens utvilsomme høydare: De tre gamle damene som skal på sushi-bar - eller sursild-bar, som den eine bestemt meiner det må være. Kostelig komikk bare i det å få Ågot (Ina) opp på en av barkrakkene, for ikke å snakke om Olgas (Astrid) innsats for å komme i kontakt med en stumtjener som hun ikke skjønner er nettopp det. Say no more.

Sekserdebut

Jeg har aldri før trillet en terning til seks etter et show noen gang. Nå gjør jeg det. «Takk for sist» er så bra at det ikke bare bør spilles her, det bør også ut på vegen slik at revyglade andre steder får se.

Dropp røyken

– Så fin du e’ i det grusomme lyset. E’ står der i lyset e’ å, synger Astrid i et av de rørende innslagene om det å eldes. Og det er akkurat det «Takk for sist» er. Fint. Og hysterisk morsomt. Det eneste jeg faktisk har å sette fingeren på er at det i et par nummer røykes på scena. Dropp det, for dette står seg uten. Less is more.Har du sett S-M-XL i aksjon? Hva synes du? Bruk kommentarfeltet.