Selskapet bak «Fritt Vilt»-serien:

Lager katastrofefilm herfra

Utgangspunktet er Tafjord-ulykka. Dernest er det virkeligheta som er venta å inntreffe - dersom og når fjell raser ut fra Åkerneset. Nå blir det film.
Kultur

- Vi skal lage Norges første katastrofefilm, sier produsent Martin Sundland i Fantefilm, til papirutgaven av Dagens Næringsliv (DN). Selskapet står blant anna bak de tre filmene i «Fritt Vilt»-serien, og nå planlegger de altså å lage «Bølgen» - om hvordan for eksempel Geiranger vil bli rasert når og hvis fjellet raser ut og forårsaker kjempebølge.

Se også video: Her går raset

Les flere kulturnyheter her

- Lettere å leve seg inn i

- Noe av det som gjør prosjektet så spennende er at de på mange måter er basert på en virkelighet som kan inntreffe. Det er enighet blant geologer om at en tilsvarende katastrofe som Tafjord-ulykka med sikkerhet kommer til å skje innen de neste hundre årene, sier Sundland videre.

- Nordmenn vil trolig lettere leve seg lettere inn i dette enn om det hadde dreid seg om truende romvesener sier regissør Roar Uthaug. Han forteller videre til DN at han i mange år har vært fan av katastrofefilmsjangeren med filmer som «Armageddon» og «Independence Day».

Norsk film i månedene framover

Vil kreve mye dataanimasjon

«Bølgen» er planlagt med et budsjett på 50 millioner kroner.

En søknad om produksjonsstøtte på 15-20 millioner kroner ligger inne hos Norsk filminstitutt. Roar Uthaug sier til DN at en utstrakt bruk av dataanimasjoner vil være nødvnedig for å få effekter av flom til å virke troverdig på kinolerretet.

Filminga av «Bølgen» er tenkt gjennomført sommeren 2013.

Les mer om «Bølgen» i Sunnmørspostens papirutgave, fredag.

Er det riktig å lage film om død og katastrofe som vil berøre levende mennesker? Bruk kommentarfeltet og skriv meininga di.

Relaterte saker: