I dag slipper de MGP-låten

I dag slippes MGP-låten deres på nettet, torsdag deltar de i Jan Åge Fjørtofts talkshow og lørdag er de med i første delfinale på Ørlandet. MGP-sirkuset er i gang.
Kultur

«You Break It - You Own It» heter låten, som musiker og produsent Rune Berg (35) har skrevet sammen med kollegaen i bandet Number Seven Deli, Asbjørn Ribe.

Gener fra Giske

Med seg til å framføre låten har han fått tremenningen Rudi Myntevik (32) fra Bergen.

– Egentlig har vi ikke hatt så mye kontakt opp igjennom årene, selv om vi har felles oldemor, Judith fra Giske, og jeg har tilbrakt mange somre her oppe. Men jeg har jo fulgt med Rune og de andre i The Margarets siden de kom med sin første plate, og syntes det var veldig gøy at Rune tok kontakt, sier Myntevik.

Selv er han en kjent lovsanger innenfor det kristne miljøet i Norge, og har gitt ut flere plater innenfor denne sjangeren. I fire år har han bodd og skrevet musikk i London, og i fjor kom plata «Beauty in Deafeat».

Les flere kulturnyheter på smp.no

Lovsanger

Da låtskriver Berg skulle få tak i en vokalist til demoen han skulle sende inn til MGP-general Per Sundby, kom han til å tenke på tremenningen i Bergen, som han nylig hadde hørt synge på et slektsstevne på Giske. Og som han syntes var dyktig.

– Sundby syntes nok det hørtes litt speisa ut med en lovsanger på et slektsstevne, men han ble veldig begeistra da han fikk høre demoen. Og etter å ha sett bilde av Rudy var saken klar. Han skulle framføre låten på scenen også, forteller Berg.

Mimende dansere

Myntevik liker låten godt.

– Det er en midtempo poplåt, positiv og munter, men med en melankolsk undertone. Og en hooky melodi. Den blir framført med slagverk, bass, Rune på gitarer, keyborads, strykere og koring. Og dansere på scenen.

Men de skal ikke danse, bare mime.

– De skal mime at de spiller et instrument, og har fått utdelt hvert sitt. Og jeg skal love deg at de tar oppgaven sin alvorlig. Dette er profesjonelle dansere, som har øvd i timesvis for at det skal se ekte ut, enten de spiller keyboard eller gitar. Jeg tror de synes dette er en mye mer krevende oppgave enn å danse, ler Berg.

Ingen formler

Per Sundnes har i følge Berg mast i flere år for å få han til å skrive en låt for MGP.

Etter å ha sagt ja prøvde han å forske litt i musikalske formler, og hva det er som gjør en låt passende for MGP, ikke minst internasjonalt. Men ga fort opp.

– Jeg er vokst opp i ei tid der det var utenkelig å skrive sanger til MGP, utenkelig å lage musikk for å selge plater. I ei tid der det å gjøre ting vanskelig for seg sjøl - og sangeren - var stort.

– I dag er det annerledes. Den eneste kred´en i dag er å gjøre suksess. Du føler ikke at du selger deg før det går ut over musikken. Og vårt mål har vært å lage en best mulig låt, konkluderer Rune Berg.

Les også: Fra Giske til Grand Prix

Følg smp.no på Facebook