Vikhagen er årets Peer Gynt-kunstner

Sunnmøringen får selskap av Magne Furuholmen under årets Peer Gynt-stevne.

  Foto: Olga Marie Brathaug

Kultur

De to anerkjente kunstnerne Magne Furuholmen og Håvard Vikhagen blir årets Peer Gynt-kunstnere. Kunstutstillingen åpnes torsdag 2. august på Peer Gynt-huset på Vinstra, og er åpen for publikum fram til 11. august.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Fra Hjørungavåg

Både Magne Furuholmen og Håvard Vikhagen kommer til Vinstra under stevnet.

Billedkunstneren Håvard Vikhagen er oppvokst i Hjørungavåg på Hareidlandet hvor han også har bygd eget atelier. Kunstneren er nå bosatt i Oslo.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Billedkunstneren har opparbeidet seg et stort navn og har sterk tilhørighet til det som har fått navnet neoekspresjonisme. Han har hatt en lang rekke separatutstillinger, blant annet ved Henie Onstad Kunstsenter og Astrup Fearnley Museet.

Nupen-eleven Furuholmen

Magne Furuholmen har vært på stevnet tidligere, melder arrangørene. I 1987 ble han nemlig kåret til Årets Peer Gynt sammen med gruppa a-ha.

– Det er ekstra hyggelig at vi kan knytte tidligere vinnere av Årets Peer Gynt tettere til oss, sier administrerende direktør Marit Lien.

Følg smp.no på Facebook

Furuholmen har sin kunstneriske bakgrunn som elev av kunstneren Kjell Nupen.

Han har i dag etablert seg som kunstner både i Norge og internasjonalt. Som billedkunstner arbeider Furuholmen med maleri, grafikk, keramikk, glass og lyd, samt installasjoner.