Malin (15) er en Belieber

Det som startet med noen setninger på Facebook ble et sterkt vennskap mellom 11 jenter.

Justin Bieber gjør for eksempel mye for fattige barn. Og så er han veldig flink til å synge

Malin Alice Søvik
Kultur

Du hadde også et mål en gang, hadde du ikke? Kanskje har du lagt det bort. Kanskje bærer du det med deg fremdeles, men har plassert det på hylla for en stund. Det er så mye annet du må gjøre først, ikke sant?

Sånn er det ikke for 15 år gamle Malin Alice Søvik. Hun har lært av en 18 år gammel gutt fra Canada at man skal følge drømmene sine. Og det akter hun å gjøre.Belieber

Popfenomenet Justin Bieber ble skutt opp på stjernehimmelen via sosiale medier. Myten vil ha det til at han ble oppdaget av mannen som senere skulle bli hans manager, Scooter Braun, etter at moren la ut YouTube-videoer av en syngende Justin. I dag har han 19 millioner følgere på Twitter. Hundretusener av tenåringsjenter har hatt Justin som sitt store idol.

I dag er Malin omtrent den eneste i klassen som har forblitt trofast mot Justin. Fansen kaller seg «beliebers», og det er nettopp det Malin gjør. Hun fortsetter å tro. Hun tror på at en dag skal hun møte Justin.Målet

Det begynte med et innlegg på facebooksiden til «Norske Beliebers». Noen foreslo å reise på en konsert i London, og snart var det 17 jenter som ville være med. Malin var blant dem. Konserten det aldri noe av. Men planene ble starten på noe mer. De ble starten på et vennskap.

– Vi møtes nesten hver dag. På nettet, altså. Enten på Facebook, på Skype eller mobil. Jeg kan fortelle dem alt. Det føles som vi har kjent hverandre i årevis, sier Malin.

I dag er det bare 11 jenter igjen, men de er til gjengjeld klippefaste i sin tro. En dag skal de møte Justin. Men hvorfor skal det bli akkurat dem blant hundretusenene som skal klare å realisere drømmen?

– Fordi vi ikke kommer til å gi oss, sier Malin.

Følg smp.no på Facebook

Første kontakt

Første oppløftende melding var da manageren til Justins DJ tok kontakt via twitter, etter å ha sett en fanvideo som jentene laget. De har også prøvd å få kontakt med platesekslapet og andre i apparatet rundt Bieber. De har sendt ut sponsorbrev til bedrifter som kanskje kan tenkes å støtte drømmen. De har pantet flasker. De har ringt tenåringsbladene Topp og Julia for å få blest om prosjektet. Så langt har de blant annet fått potetgull og cd-plater som de kan selge til inntekt for drømmen sin.

Malin setter på dvd’en som forteller historien om Justin. Det er hundrede, kanskje tusende gang hun ser den.

– Hva er det som er så spesielt med Justin Bieber?

- Han gjør for eksempel mye for fattige barn. Og så er han veldig flink til å synge.

– Det hjelper vel litt at han er kjekk også, skyter fotografen inn.

– Ja. Det hjelper litt, sier Malin.Betydd mye

Veggene på jenterommet er tapetsert med Justin. I hyllene står plater og dvd’er. Her en dag kom han med en ny single. Den overgikk alle forventningene.

– Men hva med buskapet hans, hva er det Justin vil formidle?

– At folk skal ta vare på hverandre, og følge drømmene sine.

– Hva har han betydd for deg?

– Veldig mye. Han gjør at jeg tør å være meg sjøl, sier Malin.

Slik er det også for de 11 andre jentene. Og nå er det kommet nyss om at Justin skal på turné. Kanskje ikke til Norge, men i hvert fall i et land ikke så langt borte. Kanskje blir det der Malin og de andre skal få møte ham.

– Hva ville du følt hvis du endelig sto foran ham?

– Jeg tror ikke jeg ville ha tenkt så mye. Jeg ville ha sagt mye rart på engelsk-norsk.

– Og hva skulle dere sagt?

– Jeg ville ha fortalt ham litt om Norge.

– Og hvis det ikke går?

– Jeg ville blir ganske lei meg. Men jeg tror det går.

– Om tjue år, kommer du fremdeles til å like Justin Bieber?

– Ja. Hvis han synger fremdeles. Da gjør jeg det.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no