Man Get Out vinner av Musikkprisen på Giske

Nå blir det plateinnspilling i Ocean Sound Recordings og opptreden på Sommerfesten.
Kultur

Englandsbaserte Man Get Out med gitarist Lars Henning Fylling fra Langevåg er vinner av Musikkprisen på Giske 2012, skriver Momentium i en pressemelding.

Fram til 1. mai har publikum kunnet stemme på sin favoritt på www.musikkprisen.no.

- Jeg har vært på Sommerfesten på Giske hvert år de siste fire-fem gangene. Det blir et stort høydepunkt for oss å komme dit og spille med vårt eget band og vår egen musikk. Vi er utrolig glade. Nå går vi spennende tider i møte med plateinnspilling og det hele, sier Fylling i pressmeldingen og takker publikum for alle stemmene.

Over 60 band og artister har i vinter vært med i Møre og Romsdals største musikkonkurranse, og flere tusen har stemt på sin favoritt på nett. I finalerunden kjempet Man Get Out, ålesundsartisten Karl Morris og At Your Leisure fra Molde om førstepremien. Etter at jury og folkestemmer er opptalt ble pallplasseringene fordelt slik:

1. Man Get Out
2. Karl Morris
3. At Your Leisure

Vinneren får 15 dager i studio i tillegg til opptreden på Sommerfesten på Giske. Andrepremien er fem dager i studio, og tredjeplassen gir tre dager med innspilling i studio.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Man Get Out er for tiden basert i Liverpool, og de fleste bandmedlemmene er derfra. Eneste norske innslaget er gitarist Lars Henning Fylling (23) fra Langevåg. Han flyttet til Liverpool i 2009 for å studere musikk ved LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), bedre kjent som Paul McCartney-skolen. Kort tid etter at han kom til Liverpool ble han med i Man Get Out.

Han har bare to uker igjen på LIPA før han er ferdig med sin 3-årige musikkutdannelse. Likevel kommer han til å ha base i Liverpool fremover.

- Vi satser for fullt med bandet, så basen blir i England siden de andre er derfra. Men vi håper å spille en del i Norge fremover også, sier han

Musikkprisen på Giske har vært avholdt årlig siden 2009. Tidligere vinnere er Dina Misund, Musth, Mikhael Paskalev og HighasaKite.

- Vi synes det er stas å kunne gi lokale artister en mulighet til en ordentlig plateinnspilling og opptreden på en av landets største musikkfestivaler. Og kvaliteten på vinnerne har alltid vært veldig høy. Se bare på hva som har skjedd med Mikhael Paskalev og HighasaKite det siste året, sier Andreas Åsebø i Momentium.

Følg smp.no på Facebook