Fylte ålesundskirka

I tre år på rad har Hanne Krogh og operasangerne Marius Roth Christensen, Thomas Ruud og Nils Harald Sødal trukket fulle hus på julekonsertene sine.

jubel. Tenorene Marius Roth Christensen (f.v.), Jan Erik Fillan og Thomas Ruud, alle etablerte operasangere, fikk publikum i Ålesund kirke til å juble. Jan Erik Fillan steppet inn for Nils Harald Sødal, som er opptatt på annet hold.  Foto: Alexander Worren

Forteller. Hanne Krogh åpnet konserten med solosang og noen personlige betraktninger rundt julehøytida, før de tre tenorene og Aalesund operakor trådte fram i lyset.  Foto: Alexander Worren

Kultur

I går var de tilbake i Ålesund, minus Sødal, som ble erstattet av Jan Erik Fillan. Oppskriften med å sette julesanger i nye arrangement sammen med opera- og musikalarier, akkompagnert av dyktige musikere og lokale kor har slått godt an.

Tenorene Thomas Ruud og Marius Roth Christensen (tidligere gitarist i rockebandet Seigmen) er begge fast ansatte i Den Norske Opera, mens Jan Erik Fillan er frilanssanger med roller i blant annet Den Norske Opera og diverse distriktsoperaer.